Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.262 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Naw bij het kasteel het poortgebouw met restaurant Berlaer, links de Vliscomuur. Vruuger (1917 – 1927) zat er de bijzondere Protestants Christelijke school De Wiel. Aanvankelijk een kleine school in het katholieke Helmond. Maar de hard groeiende industrie trok steeds meer niet-katholiek personeel waardoor het leerlingaantal steeg. Later ontstond uit deze school de huidige Wilhelminaschool. Nadat het kasteel tot kasteel-raadhuis was verbouwd werd de benedenverdieping uitgebroken en ontstond het huidige poortgebouw.

3 reacties:

Wilhelminaschook stond na OLVROUWE KERK, pastorie,woning later ds Lely. Wit kasteelachtig gebouw. Daarna woningen tot hoek Eikendreef. Zie ook gedenkboek Wilhelminaschool.

Beantwoorden

Tegenwoordig schijnt daar een succesvol restaurant te zijn gevestigd. Eric twijfelt daaraan.

Beantwoorden

Jaren lang de woning geweest van de gemeentebode sjef van leunen en zijn vrouw ann

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *