Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.337 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Naw, bezien vanaf de Traverse, de Kanaaldijk Noord West en de Veestraatbrug. Vruuger (eind jaren 60) was dat er ook, maar toch net even iets anders. Op deze ansicht, die werd uitgegeven door de HEMA (en later ook door boekhandel Van de Moosdijk) zie je ook de nieuwe straatverlichting uit circa 1965, de verlichte verkeerswijzer op de hoek met de Steenweg, de voetgangersbrug en de grote gashouder van het Gemeentelijk Gasbedrijf.

6 reacties:

Leuke oude foto. Is ie ergens in groot formaat te bewonderen?

Beantwoorden

@Perry Vermeulen:
Ja hoor, dat kan. Kijk hier maar eens.

Beantwoorden

Ik vraag me nog steeds af wat die brugwachter, in zijn “kantoor” op de voetbrug, de hele dag doet. Hij kan toch niets anders doen dan straatklinkers tellen om de tijd te doden?
Weet heeft er een antwoord?

Beantwoorden

@ Theo.
Voor zover ik het nog weet stond er eerst nog een agent midden op het kruispunt met een ijzeren bordje het verkeer te regelen,later werden de stoplichten die daar kwamen geregeld door een agent in dat hokje,die kon vandaar dan het hele kruispunt bekijken.

Beantwoorden

Er was vroeger vrij veel scheepvaartverkeer in de ZW vaart. Aangezien de bruggen met de hand bediend werden (weliswaar electrisch, maar toch manueel aangezet) was er bij elke brug een brugwachter nodig. Die had dus heel wat meer te doen dan staartstenen tellen 😉

Beantwoorden

Even een “historische” vraag over deze foto:
Naast de ophaalbrug ligt de vaste voetgangersbrug. In mijn herrinnering (ik heb het meen ik ooit gehoord of zo) is daar ooit iemand vanaf gevallen en verdronken.

Kan iemand dit bevestigen?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *