Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.201 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Naw (vanaf de Kromme Steenweg) de achterkant van de Onze Lieve Vrouwe Tenhemelopneming, rechts naast deze kerk de Mariaschool. Vruuger (rond 1920) had deze neo-Romaanse kruisbasilie nog geen klokkentoren, die kwam er pas in 1928 bij. De eerste steen van deze kerk werd op 19 mei 1914 gelegd. Ondanks veel zoekwerk werd die eerste steen tot dusver nog niet teruggevonden.

2 reacties:

Over 4 jaar toch maar mooi al weer 100 jaar oud. En je ziet dat in die 96 jaren er geen spat aan veranderd is. Een nog heel authentieke kerk. Je ziet dat heel vaak met kerken overigens. Veel wat na die datum (1914) in Helmond is gebouwd is of sterk verminkt of in ieder geval minder goed verbouwd/aangepast of zelfs al weer gesloopt. Maar deze voor Helmond unieke koepelkerk heeft ook een heel interessante binnenzijde! Of het nu gaat om de zeer fraaie muurschilderingen van Charles Eijck of de keramieke wand van het koor. Zeer zeker een keer de moeite waard om eens te bekijken.

Beantwoorden

@Michael:
“Veel wat na die datum (1914) in Helmond is gebouwd is of sterk verminkt of in ieder geval minder goed verbouwd/aangepast”
Helemaal gelijk Michael. En jouw woorden worden door de foto ook direct bevestigd. Kijk maar naar de verbouwde gevel van de Mariaschool.

Beantwoorden
Edwin van den Heuvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *