Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 106.411 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Het is al vaker gezegd dat de Heistraat de straat is die het meest aan verandering onderhevig is.Naw en Vruuger zie je die straat van nummer 113 tot en met 125. Naw van KAF Telecom tot en met het Infocentrum Binnenstad.Vruuger (1959) begon het op nummer 113 met opticien Van de Vorst, vervolgens de groentehandel van Noud Driessen (later Van Hout), de ijzerwinkel van Van Lierop en op 125 de schoenenwinkel van Van Veghel.

2 reacties:

Volgens mij klopt er iets niet, want Nelleke Bocken woonde daar ook in die rij. Maar of het nu nr. 115 of nr. 119 is ( de 2 woonhuizen tussen de winkels in ) dat kan ik me niet herinneren.
Dus of die 2 woonhuizen ook écht bij die winkels hoorden of apart, dat is de vraag.
Het zou dus ook kunnen dat die woning op de plaats stond waar van de Vorst zit, en dat stond net achter Miena de Skêleboer, het snoepwinkeltje !

Beantwoorden

@herrieskà»pper:
Wij benoemden alleen winkels. De woonhuizen hadden ook een eigen huisnummer. Wie daar woonden is ons niet bekend.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *