Buiten is het 1 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.358 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Naw de Sint Jozefkerk met het pas gereedgekomen plein op de Tolpost. Op dat kruispunt van 5 wegen staat nu een fontein, een kunstwerk naar ontwerp van Henk Visch. Vruuger (1925) had de Sint Jozefkerk nog geen toren vanwege geldgebrek bij de bouw. De toren werd 2 jaar later toch nog gebouwd.

5 reacties:

Wisten jullie dat precies op de plek van de kerk vroeger een van de 5 Helmondse molens stond met naar ik meen de naam ‘Prins Karel’, gebouwd pas in 1900 en die na amper 25 jaar al weer moest wijken?

Beantwoorden

@Michael: Ja dat weten wij en de molenaar heette Kampers. Bij ons in de flat woont een meisje van achter in de 80 die met een zoon van de molenaar getrouwd was. Doortje heet het meisje. Of de naam van de molen Prins Karel was heb ik nog niet gevraagd.

Beantwoorden

Dit heb ik jaren geleden gemaakt, toen ik er nog woonde:

http://www.perryvermeulen.nl/tolposth.html

Beantwoorden

Ik ben geboren op Tolpostplein 1a,
7 Januari 1933.

(Ik kan ‘t me nog goed herinneren, alsof ‘t gisteren was).

Alle gekheid op ‘n stokje, maar toen ik afgelopen maand September weer na lange tijd in Helmond was, ging ik eindelijk naar ‘t Tolpostplein om te vragen aan de huidige bewoners, of ik binnen mocht komen kijken.
‘t Huis stond er niet meer !

Beantwoorden

Ik kan me nog goed herinneren, dat in de oorlog (WW2) midden op ‘t plein ‘n bovengrondse schuilkelder stond.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *