Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.217 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Naw zie je (vanaf de Bakelsedijk) de Wezelstraat. Voorheen maakte die straat deel uit van de Dierenbuurt, Naw heet het daar de Vossenberg. De laatste jaren werden er veel woningen keurig gerestaureerd en woningen in stijl bijgebouwd.
Vruuger (net na 1925) zie je woningen van woningbouwvereniging De Hoop die gebouwd zijn in 1923/1924. In het meest rechtse huis woonde jarenlang Theo van Dijk die reclasseringsambtenaar én ook secretaris bij De Hoop was.

1 reactie:

Persoonlijk vind ik de herstructurering in dit deel van Helmond het best geslaagd. De belangrijkste – doorgaande en daarmee meest beeldbepalende – straten (o.a. Bakelsedijk) zijn gespaard én gerestaureerd/gerenoveerd. Terwijl het binnenstuk of vervangen is (o.a. Wezelstraat) of óók behouden is (Hindestraat/plein). En de nieuwbouw hier (Vossenberg) vind ík ook mooier dan het Zonnekwartier (maar ja over smaak valt niet te twisten…..).

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *