Buiten is het 4 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 104.156 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Naw kijken we vanaf de kop van de Markt de Ameidestraat in. Zoals op de foto te zien is, is het daar bij mooi weer goed toeven. Vruuger was de Ameidestraat niet zo breed. De foto werd gemaakt door Herman Waijers in 1912, toen daar net de bekende Helmondse politieagent Janus de Gouw stond.

6 reacties:

Ik blijf dit gedeelte van het weblog altijd zeer interesant en leuk vinden.

Ik reageer dan niet altijd, maar kan toch altijd zeer geintereseerd naar de geschiedenis van Helmond kijken.

Toch een vraag voor het weblog of oemand anders die de vraag kan beantwoorden, want op google vind ik niets.

Waarom was politieagent Janus de Gouw zo beroemd/bekend.
Is dit alleen bij de oude hellemonders, of heeft hij iets gedaan.

Beantwoorden

@Vital:
Goed om te horen dat deze rubriek je bevalt.
Vroeger had Helmond niet zo veel politieagenten als nu. Iedereen kende toen de politieagenten omdat deze nadrukkelijk (als een autoriteit) in het straatbeeld aanwezig waren. Daarbij scheen Janus de Gouw zo zijn eigen manier te hebben om mensen ergens op te wijzen wat hem niet aanstond.

Beantwoorden

Dat is toevallig! Bij het bekijken van het besluitenlijstje college dd. 1 april, zie link hieronder, zag ik dat er een verzoek ingediend was om een straat naar Janus de Gouw te vernoemen. Aangezien ik de naam niet herkende ging ik uiteraard “googlen” en wist toen nog niet wie Janus de Gouw was.

En nu dus wel…bedankt daarvoor, weer wat wijzer geworden.

link; http://www.helmond.nl/Collegebesluiten/2008/Openbaar%2008-04-01.pdf

Beantwoorden

Bedankt voor de info ;0)

Beantwoorden

@Angelique: Als raadslid kun je natuurlijk niet alles weten. Gelukkig zijn er mensen bij de weblog die je zo iets wel kunnen vertellen. Anders schroom niet je vraag te stellen in het log “vragen staat vrij”.
De teller daar staat op 258 bij het plaatsen van deze reactie.

Beantwoorden

Chris ooit had Helmond zijn eerste agent dat was volgens mijn moeder opa de Gouw (jouw opa of over grootvader) ook vertelde zij altijd over je vader zijn aktie tijdens de oorlog in Overloon

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *