Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.261 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

willem prinzen pleinNaw zien we aan het Willem Prinzenplein een mooie fontein en een groot hondenuitlaatveld. Aan de rechterzijde staan nieuwe woningen.
Op de in 1956 gemaakte foto de toenmalige rolschaatsbaan. Een vorm van sport of vermaak die Naw minder aanhangers heeft dan in die periode.
Ter referentie zie je op de Naw-foto (als je goed tussen de bomen kijkt) de huizen van de Guljestraat die ook op Vruuger-foto staan.

10 reacties:

De huizen op de vruuger foto zulen de meeste wel bekend voorkomen(voor de sloop waren deze inentiek aan de foto inclusief de toren in de achtergrond vlak bij de Jan stevensstraat.) Het plein heb ik nog nooit gezien, ik heb ook niet geweten dat deze er gelegen had.
Weer een leuke foto Weblog, ga zo door. :thumbsup:

Beantwoorden

Een mooi stuk wat De Loop hier
geplaatst heeft over jullie!!!

Beantwoorden

de foto in de krant van de “rolskatsebaan”!
doet bij mij een gevoel van welbehagen opborrelen daar geboren zijnde op het willemprinsenplein 169 in 1953, waar ik dus opgroeide in deze volksbuurt, en waar ik dus ook rolskatse heb geleerd. Maar ook de zeepkistenrace`s en paardenmarkten die op de rolskatsebaan werden gehouden zitten nog in mijn gedachten wat was dat een gezellige en onbezorgde tijd.Rondom de rolskatsebaan !!

Beantwoorden

Ja Wim, dit moet voor jou leuk zijn om te zien en ook voor alle andere mensen die daar opgegroeid zijn.

Maar ook voor de mensen die nog niet zo oud zijn is het leuk om te zien hoe het er vroeger uitzag, tenminste dat vind ik.

Beantwoorden

We hebben ook een grote Powerpoint presentatie van al deze oude foto’s en een keer in een van de verzorgings huizen in Helmond riep iemand, “dat ben ik daar in het midden op die foto en ik kon goed schaatsen”. Leuk is dat als je zulke reacties hoort.

Beantwoorden

@Diederik:
Inderaad, we waren er blij verrast mee. Altijd leuk om te lezen dat deze rubriek ook bij hen in de smaak valt.

Beantwoorden

Ik heb er ook gerolschaatst en kerstbomen in de fik zien gaan na de kerst mijn oma woonde aan het plein het eerste huis naast shoarma zaak rhodos. En we smulde van de krabben die we kregen van de vader van mijn vriendje den Danker ja krabbe en kreukels lekker. Die aten we dan op in de reclame kiosk die er stond daar kon je in zitten dan konden ze ons niet vinden als we s’avonds naar binne moesten komen omdat het al donker werdt, haha ja dan hadden we er schik in. mooi jeugt sentiment.

Beantwoorden
patricia gregoire

Ja ja dat was nog eens een leuke jeugd dat schaatsen op het pleintje .
Ik heb er heel veel geschaatst, ik kan me nog heel goed herinneren de aller eerste schaatswedstrijd op koninginnedag, en heb daar nog een gouden medaille gewonnen met het hardrijden.O wat was ik trots.
Als ik de foto bekijk was het altijd een grote drukte zowel op als naast de rolschaatsbaan. Ja er was verder niets anders.
Rolschaatsen was voor ons iets nieuws en met echte Hudora rolschaatsen kon je toen al echt uit de voeten.
Verder is hieruit door mensen die intresse toonden voor het schaaten een club opgericht rolschaatsvereniging Rodar en zijn gaan schaatsen op de baan langs het helmondia voetbalveld op de Bakelsedijk oudere onder ons weten dit nog wel.
Ik heb er rolhokey gespeeld en ook een mooie
tijd verbracht net als op het Willem prinsenplein.
En !!!! om niet te vergeten dat we ook de tijd namen om achter de meiden aan te schaatsen.

afz, Frans.

Beantwoorden

Ja dat waren nog eens tijden.

Beantwoorden

En ik kan mee ook herinneren dat op het plein het circus werd gebouwd; volgens mijn herinnering was het Circus Bever. We woonden daar tot ca. 1957 in de Jan Stevensstraat.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *