Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.287 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Laan van vredelustNaw een foto van het Zuidende, genomen vanuit de Ameideflat.
In het midden van de foto van Vruuger (1972) zie je Laan Vredelust. Die is afgebroken om plaatst te maken voor Zuidende. Zie ook Naw en Vruuger LXVI. Op de parkeerplaats aan de Molenstraat tegenover de Paterskerk stond eerst het Broedersklooster. Een oriëntatiepunt bij het vergelijken van de Naw- en de Vruugerfoto is het huis in de Kluisstraat waarvan het PHB Naw gebruik maakt.

2 reacties:

Leuke foto, er zijn diverse huizen nog te herkennen.

Beantwoorden

óch… kiek nauw is, zie ik me dor ut hois(dak) van ons opoe en opa bovve de reij heuskes oitkomme, ze haan dor unne winkel,midde in ut laantje, már dé waar vur minne tijd volgens méén,óf ik hai ut wel gezien óf heb ik ut van huiere zeggen in méen kiendjestijd, ons opa waar unne hille graute méns, en ons opoe un kléin weefke.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *