Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.997 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

RoburNaw zien we appartementencomplex Residentie Oranjerie. Geheel rechts de fabriek van Raijmakers Textiel, een aardig herkenningspunt op beider foto’s. Vruuger (ergens in de jaren 60) zat hier de fabriek van Robur. De gebroeders Van Thiel begonnen daar een draadnagel- en moerboutenfabriek. In 1931 werden er buizen voor fietsen gemaakt, 6 jaar later kreeg dit bedrijf de naam Robur. In 1967 verhuisde Robur naar het industrieterrein en heet inmiddels Salzgitter Mannesmann Seamless Tubes B.V. Zie ook deze vraag in onze kennisquiz.

3 reacties:

Is het appartementencomplex Residentie Oranjerie aan de kanaaldijk van een particuliere verhuurder? Of zijn het koop appartementen, ik kom hier geen info over tegen op het internet….

Beantwoorden

Toch makkelijk te googelen
Huurdersvereniging Residentie “Oranjerie”,
KvK 17161665
Beatrixlaan 18
5707LW Helmond

Beantwoorden

@Guus op dinsdag 19 juni 2018 om 17:42:

Ja, zover was ik ook, maar verder vind ik dat er verder weinig tot geen info is over de appartementen c.q. maisonnettes…
Geen telefoon nummers, geen foto’s e.d.
Ik vind het een mysterieus gebouw….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *