Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.465 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

15reacties

Binnen Parallelweg HelmondNaw de Binnen Parallelweg met grote kantoorpanden waaronder het iets verder van de weg gelegen pand waar het CWI zat. Vruuger (1959) werden achter de eerste 4 poorten de vrachtwagens van Van Gend & Loos gerepareerd. In het bovengedeelte zat de tekenkamer van de Vlisco. Een klein stukje Boerenbond zit wat verderop. In de volgend pand zat de voormalige Limonadefabriek Vringers (waarin later Van den Berg Triplex-houthandel kwam te zitten). Helemaal achterin de fabriek van Everts & vd Weijden die in 1969/1970 gesloopt werd.

15 reacties:

Ik ben geboren op de binnen parralelstr 27a.Het gebouw dat op deze foto staat was eerst van transportbedrijf van Bussel, die woonde in de villa op de hoek binnenparralelstr-Groenewoud, naast de 1ste vier poorten was een trappenhuis, de nrs 27a en 27b. naast het gebouw was de paardestal van v Bussel. De onderbouw was daarna geheel van v Gent en Loos in clusief de paardestal want die gebruikte deze daar zij de pakjes met paard en kar rond brachten. rond koers van 1953/54 zijn zij met auto’s begonnen, eerst reparaties onderhoud in de bewuste poorten, daarna in een nieuwe garage aan de overkant tegen het spoor. Het alleen staand huis woonde v Kessel die een fietsenstalling had,daarnaast was de poort v vringer limonadefabriek en dan het huis naast de poort woonde oma vringer, dan de fam; Boetskes wel bekend van Helmonds muziekkorps, het huis met de uitbouw boven woonde de Fam Vringer en daarna de Fam vd Berg die had zijn houthandel onder zijn huis.Ik ben daar geboren mei 1947 tot mei 1956. Wist u dat achter het pand en onder het kaarsenfabriek de Firma de Vries met zijn oudpapier begonnen is. Er was een brand die de papierhandel en het bovenliggende kaarsen fabriek afbrande.Ik heb nog resente foto’s van het pand en ook van binnen, want gelukkig dat ik ze gemaakt heb want 3 maanden later werd het pand afgebroken. Ik heb hier heel goede herrinningen aan.

Beantwoorden

ben huidige huurder pand van gend en loos,gemeente wil het slopen eeuwig zonde,is een van de laatste mooie panden die we nog hebben.in mijn ogen zijn ze helemaal gestoord alweer iets moois weg,lelijke cacao fabiek behouden waar niets moois aan zit,4 rechte muren,fijn beleid,ieder jaar geld bij leggen,heeft totaal geen toekomst,erg jammer zo,n beleid in helmond,wil het gratis opknappen,heel mooi,kost wat, heb je ook wat,hebben jullie ook jonge kinderen ? steunen die hap.absoluut geen sloop,want weg is weg en kan nooit meer terug komen.steun,steun,steun,groetjes Peter Slegers.(Peer)

Beantwoorden

En in de 70’er jaren zat daar discotheek het Kelderke. Een mooie wandeling van de Schob, Woodstock, Pietje Damen door het Groenenwoud naar het Kelderke. Mooie tijd!

Beantwoorden

@slegers peter op maandag 1 augustus 2011 om 17:22:

@Ard v Dalen op maandag 6 december 2010 om 23:07:

heb je ook nog fotos van binnekant kelderke

Beantwoorden

ik ben niet op de parallelweg geboren maar ik ben er een van de vandenbergen.
heb daar tot 1971 gewoond, en heb ontzettend veel goei herinneringen aan die plek.

Beantwoorden

@slegers peter op maandag 1 augustus 2011 om 17:22:

eeuwig zonde als ze dat doen, het is het laatste stukje herkenbaarheid op de binnenparallelweg. heb daar veel gespeeld bij van gend en loos, ik woonde ertegenover.
heb nog met de mop op paard en wagen meegereden.

Beantwoorden

Was het niet zo dat 2 zonen van Van den Berg het Kelderke zijn begonnen? Ben wel benieuwd naar de foto’s van de binnenkant.
Heb inderdaad veel heen en weer gelopen tussen de cafe’s op de Wal en het Kelderke.
In de gesloten fabriek van Van Everts heeft een tijdje een hippie achtig poppodium gezeten, compleet met matrassen op de vloer , wiet rokers en vloeistof dia’s. Was de tijd van Bertus Borgers en de Mr. Albert show. Goede herinneringen.

Beantwoorden

@Betsie op dinsdag 17 februari 2015 om 23:36:

Staat me ook iets van bij van die twee zonen.
Leo Lintermans die de manager van de Mr. Albert Show was, is een paar jaar geleden overleden.

Beantwoorden

Of er twwe van den bergen waren weet ik niet, wel dat Sam ottenheijm het kelderke lang gerund heeft, waarbij er nogal een onvrede situatie was met de vandenbergen. Ottenheijm heeft naderhand ook theater bar bistro nar gehad aan de steenweg

Beantwoorden

@monica ligthart op dinsdag 12 augustus 2014 om 14:34:

Een oud collega van mij Ellie Smits is getrouwd in de jaren 70 met dacht ik Frans Jozef van de Berg en hij/zij woonde toen in de buurt van t Kelderke.
Als je haar kan zou je me dan haar mailadres eventueel door kunnen geven in verband met een reunie van de Boerenleenbank/Rabobank. Met vriendelijke groet Marno Cranenbroek.

Beantwoorden

Revolver heette dat jongerencentrum. Voorloper van de Eindhovense Effenaar

Beantwoorden

Weet iemand nog van wie de mobiele frietzaak onder de kasteel traverse was, eind jaren zeventig en begin jaren tachtig?

Beantwoorden

Zijn er foto’s bekend van ‘t kelderke. Wij kwamen er vaak in de 70.

Beantwoorden

Ik heb begin jaren 70 veel gewerkt achter de bar in het kelderke, samen met o.a. Martien Martens. e.a. Later inderdaad was er onvrede Tussen Frans-Josef van de Berg en Sam Ottenheim en hadden we te maken met afsluiten van licht en water. Super gezellige tijd daar. Enne . Als er vreemde soms klassieke muziek klonk waren er figuren binnen die we liever niet binnen hadden.
Ook met de mobiele discobar van Sam die later door ons is voortgezet diverse optredens gehad met carnaval in hotel Lambert en met martien Martens in de plasmolen in Mook
Later inderdaad samen met broer Paul gewerkt aan en in de start van Bar Bistro Nar. Met toentertijd leuke optredens van O.a. boy Edgar, Dutch swing College, Lisbeth List, Peter Blanker, Dimitri van Toren, Ted de Braak.
Helaas kon Sam de kop niet boven water houden. In 1975 ben ik uit Helmond vertrokken en heb de geschiedenis daar achtergelaten.
Hans Happé

Beantwoorden

Het keldertje!! Heel veel herinneringen aan Sam en Margriet. Veel georganiseerde uitstapjes oa naar Loosdrecht. Met z,n alle zeilen ook bij slecht weer,😄
Zou het kunnen dat Sam en/of Magriet ook graag terugdenken. Hoe is het hun vergaan? Graag contact!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *