Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.119 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

7 reacties:

Heeft iemand nog meer foto’s van de Canisiusschool?

Beantwoorden

@A. Konings:
Onderstaande foto’s zijn afkomstig uit het archief van de gemeente Helmond.
Daar zijn ook nog zo’n kleine 100 klassenfoto's in opgeslagen.
De school is gesloopt in 1980. De school is overigens gestart als Sint Lambertusschool en heeft ook nog enige tijd in de voormalige Sint Nicolaasschool ook in de Molenstraat gezeten.

Beantwoorden

Is die school later ook niet de regenboog geworden?? Ik heb vroeger in 1984 op de Molenstraat op school gezeten die heette toen Canisiusschool en werd later de Regenboog.

Beantwoorden
marion eggermont-swinkels

Vroeger in 1974 tot en met 1977 was opvoormoemde op voornoemde locatie de LEAO gevestigd

Beantwoorden

:

Ik heb nog enkele klassenfoto s van de jaren 1956 1957 1958 en 1960

Beantwoorden

Ik heb ooit ook op de Canisiusschool gezeten en heb van die jaren ook klassenfoto’s, te beginnen met 1948/1949 tot ongeveer 1954/1955 (eenmaal gedoubleerd wegens langdurige ziekte).

Op de Canisiusschool zaten in die tijd de kinderen van de rijken, fabrikanten, winkeliers en notabelen van de stad. En zo af en toe een kind van een fabrieksarbeider/armoedzaaier, zoals ik!
Ik was blijkbaar te goed voor de St. Nicolaasschool, die lag tegenover de “pretwinkel” (oude fietsenwinkel) van tegenwoordig. Je moest om op de Canisiussschool te komen, een test afleggen! Dat wil niet zeggen dat alle kinderen in mijn klas het licht hadden uitgevonden. In tegendeel!

Beantwoorden

overigens geloof ik niet dat het bijschrift van de eerste foto helemaal correct is. Het kantoor van CZ staat helemaal rechts en is nauwelijks te zien. Je ziet nog net het luifel.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *