Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.412 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

4reacties

HelmondNaw zien we Van Oorschot Mode in de Veestraat. Onlangs werd dit pand  verbouwd waarmee de Kwaliteitsprijs Helmond Centrum 2008 werd gewonnen. Sinds 1911 is deze familiezaak in Helmond gevestigd. De start van de bouw van hun pand zie je Vruuger (1956). Daarmee wordt in feite de overgang gemarkeerd dat de Veestraat van een woonstraat de winkelstraat van Helmond werd. Voor dit pand van Van Oorschot moesten namelijk 2 grote woonhuizen wijken, waaronder dat van AW ofwel Pasteurke van Thiel.

4 reacties:

Wie is er trouwens zo slim geweest om die bloembak daar zo midden in de Veestraat neer te zetten?
Overdag staat hij in de weg voor het winkelend publiek, en ‘s nachts ook voor het uitgaanspubliek dat door de Veestraat fietst.
Niet dat ik er zelf al tegenaan gezeten heb.

Beantwoorden

@Noud
Nou kom ik daar niet zo vaak, maar ik heb die plantenbak ook nog nooit gezien. En dat is precies het probleem dus: want ik zal de enige niet zijn die dat obstakel over het hoofd ziet. Een onnodig gevaarlijke situatie.
Vroeger (toen alles beter was) stond die plantenbak er niet. Dat bewijst de andere foto. LOL

Beantwoorden

Inderdaad! Hij staat niet op die andere foto.
Zo rond de tijd dat dat van Oorschot de kwaliteitsprijs Helmond Centrum won, stond die plantenbak er plotseling.
Misschien als iemand van de gemeente meeleest, dat dan de bak wordt verwijdert, of terug wordt gezet op zijn oorspronkelijke plaats.

Beantwoorden

Leuk. Ik wist niet dat t Pasteurke van Thiel daar zijn huis had.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *