Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.304 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Toff Atgier HelmondVruuger, in 1966, prijkte de naam Atgier op de gevel van dit pand op de Markt. Een café waar jaren daarvoor al ene Godfried Bomans over schreef. Naw is het Grand Café Restaurant Toff, de huidige sponsor van de Helmondse kennisquiz. Buiten bleef het grotendeels hetzelfde, binnen veranderde er des te meer. Gezelliger, voorzien van alle moderniteiten en er kan een vorkje geprikt worden. Wij bevelen deze zaak warm aan want het eten en drinken is van grote klasse. Het team van de weblog mocht dat zelf constateren en de winnaar van onze kennisquiz van dit kwartaal zal dat ook kunnen beamen.

6 reacties:

Goed dat ook de wat gewonere panden van vroeger worden bewaard. De mooie dames achter de bar zijn jullie nog vergeten. Die doen ook wat.

Beantwoorden

In zaal Atgier waren veel verenigingen gevestigd, waaronder ook judoclub Helmond. Deze werden getraind door Pim Smits uit Eindhoven. Frits Vriens was daar dacht ik voorzitter. Volgens mij heeft Pim Smits als eerste het judo in Helmond en omstreken bekend gemaakt. Ook Eddy van de Pol (en zijn broer) hebben daar voor het eerst kennis gemaakt met judo. Volgens (ooit-) horen zeggen heeft Jan Atgier heel vroeger ooit gebokst ?!

Beantwoorden

Dag W. van den Heuvel,

Ik ben de dochter van Eddie van de Pol en heb net samen met hem even wat herinneringen opgehaald n.a.v. uw reactie.

Inderdaad is Judoclub Helmond gestart in zaal Atgiers. Het was Pim Smit die rond 1949/1950 het judo introduceerde in Helmond. Frits Vriens was de eerste voorzitter en Toon van de Elsen de penningmeester. Ook gaf Toon van de Elsen samen met André vd Heuvel de eerste jiu jitsu lessen in Helmond.

Jan van de Pol (broer) ging eerst onder judo gevolgd door ons pap (Eddie). En of Jan Atgiers vroeger gebokst heeft? Ons pap dacht van wel…

Judoclub Helmond is later gaan sporten in de Molenstraat, oud ziekenhuis om vervolgens naar de splinternieuwe sporthal De Braak te gaan waar ze nu nog zitten.

Sporthal de Braak had de opening ergens in 1969 (?) en Eddie van de Pol zat toen in Mexico om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen.

Leuk… om zo die verhalen terug te horen.

met vriendelijke groet,
Angelique Raaijmakers- v.d. Pol

Beantwoorden

Mijn opa was voeger eigenaar van het restaurant:
oranjeboom-bier Atgier.
Mijn vader heeft daar nog gewoond!

Beantwoorden

Volgens mij heb ik in de achterzaal van de Atgier examen gedaan voor de MULO in 1967. Kan me nog herinneren dat in die periode de 6-daagde oorlog uitbrak.

Beantwoorden

Zegt de naam Wim Aelberts nog wat? Zijn fam.beheerde dit café /danszaal in een ver verleden Mijn vader ( voorheen voetballer bij Helmond sport/ PSV ) had er altijd veel verhalen over

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *