Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.396 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Een vertrouwd beeld dit deel van de Kromme Steenweg van Naw.
Vruuger (in 1985) zag het er, met als blikvanger het Nederlands Hervormd kerkje, net iets anders uit. Dat kerkje heeft ook nog enige tijd dienst gedaan als magazijn/werkplaats van een schildersbedrijf.

5 reacties:

Was dat niet de voormalige Gereformeerde Kerk?
De Hervormden zaten toch waar nu die advocaten zitten?

Beantwoorden

@Trui:
Je hebt helemaal gelijk. De kerk van de Gereformeerden zat aan de Kromme Steenweg. De kerk van de Nederlands Hervormde Gemeente stond in de Kerkstraat, waar Goorts & Coppens Advocaten nu is gehuisvest.

Beantwoorden

In het huis direct naast de kerk woonde de familie Claus. Kent iemand nog nazaten van deze familie?Mijn moeder (82) is namelijk op zoek naar haar toenmalige vriendin
Addie Claus.

Beantwoorden

Wat er voor het mooie kerkje in de plaats is gekomen past niet bij de andere gebouwen die er staan en ontsiert het geheel.

Beantwoorden

De NAW foto is ook al een oudje.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *