Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.284 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

8 reacties:

Het gebouw kan ik me zeker herrineren, ik weet alleen niet meer wat er in zat(er staat me nog iets bij van een kleren winkel waar de ingang aan de rechterzijde was, maar wat er lang zat??).
Eigenlijk jamemr dat ze de oude gebouwen af hebben gebroken.

Beantwoorden

Dit weet ik nog goed. Ik vind het steeds weer zo’n zonde dat al die oude gebouwen afgebroken zijn. Helmond was veel mooier geweest als ze al die oude gebouwen opgeknapt hadden. Als je bij de rhc kijkt en je ziet de oude foto’s van Helmond dan huilt mijn hart. Mijn vader zei laatst dat Teun Praasterink voor een groot deel van de sloop heeft gezorgd. Hij werd vroeger TEUN de SLOPER genoemd. Die mensen maken zogenaamd helmond groot, t’is allemaal uit macht,eigenbelang, vriendjespolitiek en vooral geld.
Zat er rechts geen brillenzaak in??

Beantwoorden

@Vital
Als ik me niet vergis zat naast de kleding zaak Bogaerts Opticien. Tegenwoordig zit die brillenzaak op de Zuid-Koninginnewal.

Beantwoorden

Dit pand ken ik ook nog wel. En volgens mij zat hier Duty Jeans in. Die is daarna verhuisd naar het pand waar nu Lucardi sieraden zit in de Veestraat. Wat er rechts in zat weet ik niet meer.

Beantwoorden

Jeetje.. Dat oude gebouw ken ik niet. Weet iemand wanneer dat is afgebroken? Ikzelf kwam in 1994 voor het eerst in Helmond wonen, en ik meen dat er toen al de Blokker zat. Wat zonde is het dat zoveel mooie gebouwen worden afgebroken om plaats te maken voor (veel ste) moderne gebouwen.

Beantwoorden

Klopt Helga en porcupine, en zat volgens mij idd een brillenzaak in.
@Klorriemorrie
Ik vermoed dat het gebouw net iets na de foto is geloopt, zo rond 92, zeker weten doe ik het niet.

Beantwoorden

De foto toont de winkel van van de Boogaard opticien. Daarvoor woonde er de Fam. Roxs. Rond 1952
Het pand is omstreeks 1982 gesloopt

Beantwoorden

Tijdens de sloop van dit gebouw in 1982 werd ontdekt dat er nog oude muuren en funderingen aanwezig waren van het middeleeuwse pand ‘de Valk’. Dat was ooit het eerste stenen woonhuis van Helmond.
Toch werd besloten om alles gewoon met de grond gelijk te maken! Waar herkennen we dit van?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *