Buiten is het 5 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.286 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

De Beurs staat er op dit gebouw. Op de begane grond zit Naw een winkelpand van Van Dal. Daarboven een appartementencomplex dat helemaal doorloopt naar achteren. De toegang daartoe zit links in het steegje Het Hool.
Vruuger (1966) zat hier restaurant en zaal De Beurs van Van Vilsteren, Markt 20. Op 27 juni 1981 door brand verwoest en in januari 1984 gesloopt.

6 reacties:

Mijn eerste danspasjes geleerd daar bij Van Vilsteren destijds, bij dansschool Hellendoorn als ik me goed herinner.
Het Hool was vroeger het engste straatje van Helmond vond ik. Was die toen ook niet op vaste tijden in de avond en nacht afgesloten met een hek?

Beantwoorden

Niet dat ik weet!

Beantwoorden

Vroeger vierden wij hier carnaval (voor 1978 – 1979). Heeft hier iemand foto’s van ide op deze site kunnen?

Beantwoorden

Na lange tijd wil ik een vraag stellen over zaal Van Vilsteren in de hoop dat iemand me iets meer kan vertellen (misschien zelfs een foto):

rond eind 1960 of zo moet er een eerste tieneravond hebben plaatsgevonden. Aan de avond werkten mee de orkesten Lucky Guys uit Helmond, een groep Indische jongens met de thuisbasis aan de Hortensiastraat en de Rocket Strings uit Gemert met de broertjes Kilian en een Helmondse zanger: Gerrie Winckens of zoiets. Lange tijd hingen er posters in de stad en het gonsde, want eindelijk zou er een avond voor de tieners worden gehouden. En wat ik me herinner, met groot succes.

Wie weet de precieze datum van die eerste avond, die daarna jarenlang een vervolg kende. Ik was er op die eerste avond wel bij, maar je vergeet wel eens het een en ander!

Beantwoorden

Niemand????

Beantwoorden

Geen antwoord. Ben ik dan al zo oud?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *