Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.051 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De rechtbank in Den Bosch heeft een 45-jarige man uit Stein veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden voor een poging tot afpersing in Helmond en de diefstal van een auto in Maastricht.
De verdachte bedreigde in september vorig jaar zijn baas met een voorwerp dat op een vuurwapen leek, richtte dat op zijn gezicht en zei: ‘Ik moet geld hebben en nu of ik schiet je kapot’. Volgens de verdachte moest de man hem nog loon uitbetalen.
De rechtbank veroordeelt de man ook voor een autodiefstal in Maastricht in februari 2015.
Anders dan de officier van justitie vindt de rechtbank niet bewezen dat de verdachte 2 jammers voorhanden had om daarmee een geautomatiseerd werk of telecommunicatie te vernielen, beschadigen, onbruikbaar te maken of te verstoren. De rechtbank spreekt de man weliswaar vrij van dit feit, maar legt wel dezelfde straf op als de door de officier van justitie gevorderde straf.
Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank er onder meer rekening mee gehouden dat het bedreigen met een (nep)vuurwapen maatschappelijke onrust veroorzaakt. Het leidt tot gevoelens van angst en onveiligheid bij het slachtoffer, direct betrokkenen en anderen. Het gewelddadig karakter van dit feit laat zien dat de verdachte er niet voor terugschrikt om een ander te bedreigen met geweld. Hij heeft zich niet bekommerd om de gevolgen voor het slachtoffer. Dat de verdachte, al dan niet (deels) terecht, van mening was dat hij recht had op loon, neemt de strafwaardigheid van zijn gedrag niet weg. Ook weegt de rechtbank mee dat de verdachte eerder veelvuldig voor soortgelijke feiten is veroordeeld. Daarnaast pleegde hij deze feiten tijdens de proeftijd van een eerdere veroordeling. Het voorwaardelijke deel van die opgelegde straf heeft hij inmiddels uitgezeten.
De verdachte moet de eigenaar van de gestolen auto een schadevergoeding betalen van bijna 1.700 euro.

1 reactie:

Moet niet gekker worden

Beantwoorden
Rebster van der Steen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *