Buiten is het 2 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.789 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Ook in 2015 weer het overzicht van de belangrijkste wegwerkzaamheden die dit jaar in onze gemeente op stapel staan.
Deze 11 werkzaamheden zijn nodig om verouderd wegdek te vervangen, situaties veiliger te maken, de doorstroming van het verkeer te verbeteren of voor de ontwikkeling van een natuurgebied. Deze wegwerkzaamheden worden op elkaar afgestemd. Ook wordt er bij  het inplannen ervan onder meer rekening gehouden met evenementen (zoals Carnaval, de kermis en de Sinterklaasintocht) en de bereikbaarheid van winkels en bedrijven, zo verzekert de gemeente.

 1. Wolfsputterbaan t.h.v. de Bloemvelderbrug waaraan onderhoud wordt gepleegd in 1 weekend in de zomer
 2. Ruusbroeclaan, daar wordt het wegdek en de riolering vernieuwd in het voorjaar
 3. Uiverlaan, daar gaat men asfalteren in de periode februari – april
 4. Oostende (tussen Torenstraat en Julianabrug), asfalteren + renovatie verkeerslichten in februari – april
 5. Bakelsedijk (tussen Tolpost en Burg. van Houtlaan) wordt volledig opnieuw ingericht in februari– eind mei
 6. Karel Doormanlaan, daar wordt geasfalteerd in april / mei
 7. Brouwhuissedijk / Bruhezerweg krijgt een herinrichting in enkele keren gedurende 2015
 8. Mierloseweg (t.h.v. Raaymakers-terrein) wordt de  ecopassage Goorlooppark aangelegd in juni – najaar
 9. Kasteelherenlaan / Houtse Parallelweg, de aanleg van de spooronderdoorgang tot eind 2015, de Houtse Parallelweg in juni weer open
 10. Hortsedijk, daar wordt geasfalteerd in het najaar
 11. A. Stiphoutse Dreef, de aanleg van de nieuwe weg tussen de Gerwenseweg en Schootense Dreef vanaf februari – najaar
  B. Stiphoutse Dreef / Gerwenseweg, de aanleg van een nieuwe kruising bij de Gerwenseweg vanaf medio februari – begin april
  C. Stiphoutse Dreef / Schootense Dreef, de aanleg van een rotonde begin april – eind juni

De genoemde periodes zijn onder voorbehoud. Weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden kunnen van invloed zijn op de periode waarin er gewerkt wordt. Op de webpagina Wegwerkzaamheden van de gemeente wordt dit overzicht steeds geactualiseerd.

8 reacties:

Werkzaamheden aan de Stiphoutse Dreef zijn gestart, dat is nummer 11 van de 11 belangrijkste wegwerkzaamheden in Helmond dit jaar.

Beantwoorden

Wegwerkzaamheden Oostende en Uiverlaan
Vanaf maandag vinden er wegwerkzaamheden plaats aan het Oostende en de Uiverlaan. Op beide wegen wordt een gedeelte van de rijbaan opnieuw geasfalteerd. Het wegdek is in slechte staat en moet vervangen worden. Dit is de nummer 3 van de hierboven aangegeven belangrijkste wegwerkzaamheden dit jaar. Het werk duurt 7 dagen, mits het weer goed is. Voor bijvoorbeeld het aanbrengen van wegmarkering dient de weg droog te zijn.
Op het Oostende wordt er gewerkt tussen de Torenstraat en de Julianabrug, in de rijrichting van de Kanaaldijk. In de andere richting (dus vanaf de Kanaaldijk richting Uiverlaan) blijft de weg normaal open. Op de Uiverlaan wordt er juist gewerkt in de andere rijrichting, dus richting de Wethouder Ebbenlaan. Daar blijft de weg open richting het Oostende.
Tijdens de werkzaamheden is het gedeelte waar gewerkt wordt volledig afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Er gelden omleidingsroutes richting onder andere het Elkerliek ziekenhuis en Aarle-Rixtel. Volg hiervoor de gebruikelijke gele borden. Gemeente Helmond adviseert weggebruikers de adviesroutes aan te houden, omdat die routes geschikt zijn voor doorgaand verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen het werk ongehinderd passeren.
De aannemer die het werk gaat uitvoeren, de firma Mourik, is onder andere gekozen, omdat zij het werk binnen de snelst mogelijke tijd kan uitvoeren. De aannemer heeft aangegeven het werk binnen 7 dagen af te kunnen hebben. Er wordt doorgewerkt in het weekend en zo zal het werk op zondag 19 april gereed zijn, onder de voorwaarde dat de weersomstandigheden meezitten. Als het vaak regent in die week, kan het werk langer duren. Om het werk binnen zeven dagen af te kunnen krijgen, werkt de aannemer op doordeweekse dagen van 7.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 8.00 tot 20.00 uur. Dit wordt gedaan om de overlast voor de weggebruiker tot een week te beperken.

Beantwoorden

Werkzaamheden Oostende en Uiverlaan al klaar
Een dag eerder dan gepland, zijn de bovengenoemde wegwerkzaamheden aan het Oostende en de Uiverlaan gereed. Die 2 opnieuw geasfalteerde straten gaan vanmiddag al weer open voor het verkeer, zo laat de gemeente weten.
Presvisuals.com maakte onderstaande foto’s van de werkzaamheden aan het begin van de week op Oostende.

Beantwoorden

Wegwerkzaamheden Ruusbroeclaan en Vondellaan in Helmond-Noord
Vanaf maandag 14 september vinden er wegwerkzaamheden plaats aan de Vondellaan en Ruusbroeclaan en de tussenliggende straten in Helmond-Noord. Het gaat om de straten ten noorden van de vijver aan de Vondellaan. Het riool en het wegdek in deze straten worden geheel vernieuwd. Het werk duurt, als de weersomstandigheden mee zitten, tot februari. Dit is de nummer 2 van de hierboven aangegeven belangrijkste wegwerkzaamheden dit jaar.
De werkzaamheden vinden plaats in verschillende fasen, zodat de woningen zo goed mogelijk bereikbaar blijven. Het winkelcentrum aan de Vondellaan blijft bereikbaar, maar misschien zullen klanten soms iets verder moeten lopen dan normaal. Bij het winkelcentrum wordt gewerkt van september tot half november. De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor buslijn 51. Die zal, op het moment dat er gewerkt wordt in de Vondellaan, via een andere route rijden. Houdt u rekening met extra reistijd.

Beantwoorden

Ik dacht al, wanneer gaan ze er aan beginnen, maar natuurlijk, net voor de winter maanden. hahaha. Succes voor alle aangrenzenden en omwonenden.

Beantwoorden

We zijn het gewend hier,

Beantwoorden

Het werd eens tijd dat ze hier eindelijk gaan beginnen!

Beantwoorden

Is de pannenhoeve wel bereikbaar??

Beantwoorden
Arlette Van de Kerkhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *