Buiten is het 18 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.801 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
19reacties

Een 18-jarige Helmonder is veroordeeld voor betrokkenheid bij de rellen in Eindoven op zondag 24 januari. Hij kreeg 60 dagen celstraf, waarvan 48 dagen voorwaardelijk. Daarbij komt een taakstraf van 40 uur.
Dat besloot de snelrechter in Den Bosch vanochtend. De motivering van de rechter voor deze strafoplegging volgt later vandaag en zetten we er dan in een update in de reacties bij.

In de reacties hieronder staat de aangekondigde update.

19 reacties:

Dus hij loopt alweer vrij rond. 5 dagen schoefelen of helpen bij VD eventuin. Fopstraf!

Beantwoorden

Ik weet natuurlijk niet wat ie precies gedaan heeft volgens de rechter, maar het klinkt niet als een strenge straf.

Beantwoorden

een jasje aan met tex er op .ik ben een relschopper
en dan in het centrum blikjes en papier laten prikken ..

Beantwoorden

Minimaal 2 maanden die koekwaus

Beantwoorden

Kevin, als je weinig tot geen hersencellen hebt dan is het verstandig dat je gewoon niet reageert, je reactie is te dom voor woorden.

Beantwoorden

Jan, verstandige reactie. Kunt beter niet te hard/fel en vooral dom reageren indien je het fijne niet weet. Zijn genoeg droeftoeters op deze wereld zoals Kevin en Edwin. Die hebben nog hulp nodig bij het poepen.

Beantwoorden

Oke Pierre. Waarschijnlijk heb je thuis niks te vertellen en dan lekker stoer doen op internet.

Beantwoorden

Update:
Zoals aangekondigd, de motivatie van de rechter voor deze straf.
De Helmonder kwam later die middag naar het centrum van Eindhoven. De rellen waren toen al bezig. Hij gooide direct bij aankomst in het centrum terrasmeubilair om en slingerde kort daarop een voorwerp in de richting van een politiebusje. Hiermee leverde hij volgens de rechter een bijdrage aan het openlijk geweld. De rechter rekent het hem ernstig aan dat hij zich niet distantieerde van het geweld, maar daar juist aan bijdroeg. Hij krijgt daarom een celstraf van 60 dagen, waarvan 48 dagen voorwaardelijk, en 40 uur taakstraf. Dat is lager dan de eis van de officier van justitie (die 9 weken gevangenisstraf, waarvan 3 voorwaardelijk eiste) omdat deze verdachte een kleinere rol had, niet betrokken was bij de ernstige rellen in de brandhaard van het centrum en omdat hij nog maar net volwassen is en geen strafblad heeft.

Beantwoorden

Hey Pierre, nu weet ik het fijne wel. En het is dus nog steeds een fopstraf. En er is maar 1 droeftoeter in het hele verhaal. En dat is de 18jarige. En ik vind het trouwens heel knap dat jij iemand’s intelligentie kan aflezen aan de hand van een reactie. Petje af. Waren we allemaal maar zo slim zoals jij. De groeten !

Beantwoorden

@Pierre,

Missschien had je zelf voor je op Kevin afgeeft even op onderzoek moeten gaan. Kevin heeft namelijk gelijk in deze zaak. De dader is al op vrije voeten.

De 12 dagen onvoorwaardelijk, zijn in deze zaak namelijk al verrekend met het voorarrest.

Dus de reactie van Kevin is niet dom te noemen.

Beantwoorden

@Kevin op vrijdag 5 februari 2021 om 12:29:

VD Eventuin ????

Beantwoorden

@Harry op zaterdag 6 februari 2021 om 17:56:

🙂 Kevin bedoelt natuurlijk werkstraf verrichten bij de kringloopwinkel….(of iets in die richting) In de Helmondse volksmond nog steeds Vd Eventuin…..

Beantwoorden

@hanzel op zaterdag 6 februari 2021 om 19:44:

Ow, zo noemde wij dat nooit.

Beantwoorden

hij was niet 1 van bij t station !!!!!

word zo neergezet hij hpprde niet bij t station

Beantwoorden

Arm Jung gelijk het ie was er amper bij volgens nieuws munne vrijheid word afgevat..

Beantwoorden

als ze niet gepakt zouden worden zouden ze ook geen spijt betuigen maar owee als ze gepakt worden dan is het janken voor de rechter en spijt spijt spijt krokodillentranen maar diegene die een taakstraf krijgt heeft per direct een strafblad dit is gerelateerd aan een taakstraf,als je een taakstraf krijgt en niet zou uitvoeren moet je de straf uitzitten als je in die tijd naar het buitenland zou vertrekken ontloop je je straf vandaar er een strafblad aan vast zit kunnen ze je wereldwijd opsporen. en een strafblad kan weleens nadelig voor je zijn bij het vinden van een baan.

Beantwoorden

@Harry op zaterdag 6 februari 2021 om 21:29:

In de Kamstraat (zijstraat van de Veestraat) bevindt zich een fotogalerij van bekende Helmondse (oud)-inwoners. Op een van de foto’s prijkt de beeltenis van Harrie van den Eventuin. Harrie was jarenlang (ca. 30 jaar) een bekend persoon in Helmond.

Beantwoorden

Ik vind dat wel degelijk snel en zwaar bestraft.
Denk dat ik er ook wel een goede kijk op heb.

Beantwoorden

Veel te weinig
12 maanden of meer Is beter.
En een strafblad

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *