Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.702 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Vanochtend ging het Helmond Interventie Team (HIT) weer op pad in Helmond. Er werden 5 woningen gecontroleerd: 1 in Helmond West, 1 in het Centrum, 1 in Mierlo-Hout en 2 in de Binnenstad.
Bij de controleactie hebben zij de volgende 12 overtredingen geconstateerd:
• 3 keer adresfraude
• 2 keer te veel bewoners aangetroffen
• 2 keer verbouwd zonder vergunning
• 1 keer woning gesplitst zonder vergunning
• 1 keer niet voldaan aan de brandveiligheidseisen
• 1 keer mogelijk sociale zekerheidsfraude
• 1 keer strijdigheid met het bestemmingsplan
• 1 keer werd in een woning een gevaarlijke bouwconstructie aangetroffen
Aan deze controleactie van het Helmond Interventie Team (HIT) namen de politie, Vreemdelingenpolitie, brandweer en gemeente Helmond deel.
HIT is al enkele jaren actief in Helmond. Het team voert controles uit bij panden waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden. Denk bijvoorbeeld aan brandonveilige panden of een horecapand dat voor veel overlast zorgt. Of een woning waar mensen wonen die daar niet staan ingeschreven (adresfraude) of waar veel mensen onder slechte omstandigheden gehuisvest worden, zonder dat er daarvoor een vergunning is afgegeven. HIT pakt allerlei panden aan, van woningen tot horecazaken en bedrijfsgebouwen.
Hoewel HIT zijn voelhorens in de samenleving heeft, kan het team niet zonder tips van de Helmonders. Inwoners worden opgeroepen om overlastsituaties aan HIT door te geven. Dit kan anoniem per telefoon (14 0492) of per e-mail [email protected] Tips worden vertrouwelijk behandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *