Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.100 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
16reacties

Gistermiddag en -avond heeft de politie op de Molenstraat 15 bekeuringen à 140 euro (exclusief adninistratiekosten) uitgeschreven. De bestuurders negeerden het daar ingestelde 1-richtingsverkeer.
Vanaf het Zuidende is dat namelijk ingesteld voor het autoverkeer richting de Burgemeester van Houtlaan. Autoverkeer komend van de Burgemeester van Houtlaan wordt omgeleid via de Traverse.
Sinds maandag zijn er tussen Zuidende en de Pastoor van Leeuwenstraat een week of 6 wegwerkzaamheden om een gasleiding te vervangen. De werkzaamheden vinden plaats op het voetpad en gedeeltelijk op het fietspad. Het fietsverkeer richting het centrum wordt via de rijbaan geleid. Daardoor is er voor het autoverkeer nog maar 1 rijrichting mogelijk.

16 reacties:

Goed bezig, want ik werd daar bijna van me fiets geschept door een auto die daar niet hoorde te rijden

Beantwoorden

Nou en ik kan de weg op met kinderwagen kan er anders niet uit me huis met baby , dan maar eve bord aan de kant geschoven moet toch naar huis ..misschien iets om o er na te denken

Beantwoorden

Echter reed ik er gisteren ook, maar de fietsers gaan ook gewoon op de rijbaan van de auto’s rijden terwijl er een fietspad naast loopt welke gewoon begaan baar is. Dus dan vind ik ook dat de fietsers hierop aangesproken mogen worden door de politie.

Beantwoorden

en terecht! afgelopen maandag bijna een ongeluk gehad omdat een vrouw met 3 kinderen (los in de auto-niet in de gordel) persé niet het eenrichtingsverkeer wilde aanhouden! en schelden op mij! ????

Beantwoorden

@Janet Hegger op donderdag 24 augustus 2017 om 12:11:

Zo herkenbaar.schelden op iemand die ’t goed doet.

Beantwoorden

Tel uit je winst 2100€????????????

Beantwoorden
Gerrit van Schoonderwalt

Als ze aan begin van het tijdelijk gecreëerde fietspad/strook paaltjes hadden gezet was het mss iets duidelijker allemaal. Maar ja dat kost extra geld. Nu komt er nog wat binnen.

Beantwoorden

Het is duidelijk genoeg, als je met de auto richting de Action wilt rijden. Alleen interesseert het sommigen in het geheel niet. Ze toen toch wat ze willen, dat is de hedendaagse mentaliteit. Een flinke boete is dan zeker op zijn plaats.

Voor de fietsers mag het nog wel wat duidelijker worden. Maandag gaan ze
daar ook weer naar school. Ik ga de komende tijd op de fiets wel langs de Traverse rijden. Wordt ik ook niet met boze blikken van de fiets gekeken, als ze met drieën of meer naast elkaar fietsen!

Beantwoorden

Wel vervelend dat het hier al 4 dagen open ligt en dat er al 2 dagen niet word gewerkt.
En het staat best slecht aangegeven met de borden voor de fietsers enzo.

Zo is het makkelijk geld verdienen ja. Als de politie dan ook even de penningstraat in rijd. Om achter bekeuringen uit te schrijven van mensen die op een vergunninghouders plek staan en geen pasje ervoor hebben. Erg vervelend als er geen plek is maar je betaald er wel voor

Beantwoorden

@Arkia Jouhri op donderdag 24 augustus 2017 om 12:02:

Hier ook. Bij ons dat stuk is al open gegrave en liggen 2 planke over wat open is

Beantwoorden

@Patty van Mook op donderdag 24 augustus 2017 om 17:31:

Daarvoor mag de politie geen bekeuringen schrijven, het is immers geen verkeersovertreding. De Stadswacht mag dat wel, maar die concentreren zich vooral op de betaalde parkeerplaatsen, dat levert namelijk meer op.

Beantwoorden

Was ook een fijn bruggetje, krakte er bijna doorheen afgelopen dinsdag.

Beantwoorden

@Mus op zaterdag 26 augustus 2017 om 08:11:

Hoe kom je erbij dat de politie daarvoor niet mag bekeuren? Natuurlijk mogen ze dat wel.

Beantwoorden

@punt-uit op donderdag 24 augustus 2017 om 17:20:

Ik denk dat de politie er nog veel kan opschrijven daar. Van de week zag ik ook weer een automobilist die stoer moest doen. En de persoon die hem netjes zei dat dat gevaarlijk was, kreeg een sneer en gevloek terug. 🙁

Beantwoorden

die boetes mogen wel omhoog..want dit zijn de echte asoos van de samenleving..OF ze weten niet hoe het hoort en leveren rijbewijs dus maar in, OF ze doen het express en hebben dus schijt aan alle andere mensen die het wel netjes volgens de regels doen…daar moet een boete van 500 euro voor komen!

Beantwoorden

@Mus op zaterdag 26 augustus 2017 om 08:11:

Natuurlijk mag de politie dat wel bekeuren, en graag ook want ze blijven daar nog steeds tegen het verkeer in rijden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *