Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.222 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Het St. Catharinagilde heeft 3 jubilarissen met samen 150 jaar gildebroederschap. Jan Verspaget, die de functie van staande deken heeft, viert zijn 60-jarig jubileum. Eef Luyben, die de functie van jonge deken bekleedt, viert zijn 50-jarig jubileum en vendelier Ted Hegeman viert zijn 40-jarig jubileum.
Dat wordt gevierd op zaterdag 26 november. Dan is het “Catharinadag”, de jaarlijkse feestdag ter ere van de schutspatroon St. Catharina.
De feestdag begint met een mis in de St. Jozefkerk om 10.30 uur. Na de viering zal de eed van trouw worden hernieuwd aan het Kerkelijk- en Wereldlijk gezag. Pastoor Seidel en burgemeester Elly Blanksma zullen daartoe worden “overvendeld”. Vervolgens trekt het gezelschap naar de Gaviolizaal waar de 3 jubilarissen vanaf 17.00 uur een receptie houden. Tal van gilden uit kring Peelland zullen daar hun opwachting maken. Rond 18.15 uur presenteert dit het Catharinagilde hun nieuwe uniformen voor de vendeliers-, en tamboers.
Het St. Catharinagilde werd in 1401 opgericht en bestaat dit jaar dus 615 jaar. Naar eigen zeggen, de op 1 na oudste vereniging van Helmond. Dit schuttersgilde heeft haar onderkomen in het gebouw op Binderen 6 (nabij Scouting Leonardus).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *