Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.296 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Vorige week donderdag (8 september) vond er onder leiding van de Rechter Commissaris een onderzoek plaats in een woning aan de Molenstraat. In deze woning worden kamers verhuurd.
In meerdere kamers en gemeenschappelijke ruimten zoals, in de tuin en in de keuken, werden door de politie drugs aangetroffen. De aangetroffen en in beslag genomen drugs betroffen hennep, amfetamine, cocaïne, GHB en Xtc-pillen. In de woning werden 2 mensen aangehouden. Lopende het onderzoek sluit de politie meerdere aanhoudingen niet uit.

In de reacties hieronder staat een update.

14 reacties:

Ik heb een vermoeden dat het naast dat mooie witte huisje in de molenstraat is dat te koop staat. Ik woon er een paar deuren vanaf en zie allerlei gajes daar binnen gaan.

Beantwoorden

Iedereen ziet het wel die daar woont en die arme koper krijgt zijn huis niet kwijt door dat geouwehoer.

Beantwoorden

De politie zal waarschijnlijk wel een boks geven bij die mensen haha zoals in Zaandam, maar eerlijk is eerlijk. De politie en het leger zijn lions lead by lambs

Beantwoorden

Hopelijk is dat 213

Beantwoorden

Gisteravond in er weer een inval geweest. Weer drugs en gestolen spullen uit het pand gehaald. Waarom wordt zo’n broeinest van criminaliteit niet gesloten voor een tijd, in tegenstelling tot panden met alleen wietplanten.

Beantwoorden

Update:
Drugspand Molenstraat voor 4 maanden gesloten
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag bovenstaande woning aan de Molenstraat voor 4 maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt.
De politie heeft op donderdag 8 september een onderzoek ingesteld bij deze woning. Zij trof bij het doorzoeken van de woning en de tuin 14 gram hennep, 250 ml GHB, 30,5 gram amfetamine, 1,49 gram cocaïne, 182 XTC tabletten en 16,94 gram XTC kristallen aan. Hennep is als softdrugs aangewezen in lijst II van de Opiumwet. De andere stoffen zijn als harddrugs aangewezen in lijst I van de Opiumwet. Zowel softdrugs als harddrugs vallen onder de verbodsbepalingen van artikel 3 van de Opiumwet.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaren en bewoners van het betreffende pand. Deze hebben vervolgens hun zienswijzen ingediend, waarna de burgemeester een besluit geeft genomen.
De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat. Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2016’.

Beantwoorden

Toch gek dat ik als buurtbewoner al zag dat het daar niet goed zat, allemaal mensen die uitstappen uit hun auto en daar naartoe gaan. Heeft ons politoneel apparaat nog binding met de buurt?

Beantwoorden

@Mark op dinsdag 18 oktober 2016 om 19:26:

Ik neem aan dat je dat gemeld hebt. Als ik het goed begrijp heeft de politie en Blanksma dus zwaar ingegrepen. Is het trouwens inderdaad Molenstraat 213 zoals je eerder zei?

Beantwoorden

Molenstraat 139 is het, en het huis erlangs is onder voorbehoud verkocht.

Beantwoorden

het is Molenstraat 135 ,er staat een stikker op de ramen drugspand gesloten

Beantwoorden

@rectificatie op dinsdag 25 oktober 2016 om 13:45:

135 dus , Mark geeft aan 139 en Maurits de Vries hoopte op 213.

Doe eens efkens beide aangifte wanneer je het niet vertrouwd.

Beantwoorden

@Tineke T op woensdag 19 oktober 2016 om 08:09:

Zoals rectificatie in zijn/haar reactie hierboven aangaf, is het Molenstraat 135.

Beantwoorden

Ja sorry, het was inderdaad 135 het was aflopend en niet oplopend. Blijkbaar stonden daar veel gestolen fietsen en scooters achter het huis.

Beantwoorden

Dank voor de antwoorden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *