Buiten is het 19 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.322 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Vanochtend rond 06.30 uur hebben 2 met bivakmutsen gemaskerde en gewapende personen een ouder echtpaar overvallen. Dat gebeurde in een woning aan de Scheepstal in Dierdonk. We weten niet of er iets buit is gemaakt. De politie doet onderzoek en ontfermt zich over de geschrokken bewoners.
Weet jij meer over deze woningoverval, dan vraagt de politie hen te bellen op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Met klem vragen zij zelf geen actie te ondernemen richting deze voortvluchtige overvallers.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

12 reacties:

Gelukkig zijn de bewoners oké. 💖

Beantwoorden

Heel erg voor de de bewoners,sterkte!

Beantwoorden

Pfff, je zou het maar meemaken, bah.

Scheepstal is ook erg achteraf, vluchtwegen naar alle kanten op.

Sterkte voor de bewoners!

Beantwoorden

Update 1:
De woningoverval vond plaats bij Jan en Kitty Schuurmans zo meldde het ED, zij zijn respectievelijk 78 en 72 jaar oud.
Harrie Fotografie maakte vanochtend ook de onderstaande 7 foto’s.

Beantwoorden

Diep triest sterkte

Beantwoorden

Plaats je hier zomaar namen en toenamen? Hoe zit het met de privacy van deze mensen?

Beantwoorden

@Mieke op donderdag 1 oktober 2020 om 13:38:

Ze hadden vanochtend zelf een interview gegeven.

Beantwoorden

affikken die laffe morocientjes!

Beantwoorden

@Frank op donderdag 1 oktober 2020 om 14:04:

staat ook in de krant (ED), van vrijdag, dus namen zijn volop bekend en gezichten ook!

Beantwoorden

Wanneer wordt het normaal dat veroordeelde criminelen met naam toenaam en adres in de media genoemd en geregistreerd worden?
Dat werkt juist erg goed.
De boef die een herkansing krijgt weet dat mensen zijn verleden kennen, en normale burgers weten welk vlees zij mogelijk in de kuip krijgen/hebben.
Dmv sociale controle heeft veroordeelde zo een echte kans om zich te bewijzen, en weet de samenleving wie haar pappenheimers zijn.

is maar een idee

Beantwoorden

Update 2:
Helmonder opgepakt voor deze woningoverval
De politie pakte gisteren een 26-jarige man uit Helmond op als verdachte voor de woningoverval op de Scheepstal in Helmond. Daarbij werd een ouder echtpaar op donderdag 1 oktober in hun woning overvallen door 2 mannen met een wapen.
2 Gemaskerde mannen drongen rond 06.30 uur de woning van een ouder echtpaar binnen aan de Scheepstal in Helmond. Daar bedreigden de mannen de 2 slachtoffers met een wapen. De 2 mannen vluchtten te voet in een onbekende richting. Het echtpaar raakte bij de overval niet gewond, maar was wel hevig geschrokken.
De recherche onderzocht dit incident grondig. Ook schakelden zij het publiek in door een getuigenoproep te doen. Tijdens het onderzoek kwam de 26-jarige verdachte in beeld. Dat leidde gisteren tot diens aanhouding in zijn woonplaats Helmond. De man wordt uitgebreid gehoord over zijn rol en aandeel in deze zaak.
De tweede verdachte wordt nog gezocht. Heb je info of tips over de tweede verdachte en/of deze zaak? Bel dan de politie op 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via 0800-7000. Of gebruik het tipformulier onderaan.

Beantwoorden

.
Update 3:
5 jaar cel voor deze gewelddadige woningoverval
De rechtbank Oost-Brabant legde vandaag een 27-jarige man uit Eindhoven een gevangenisstraf op van 5 jaar voor een gewapende woningoverval in Helmond en 3 andere woninginbraken. Ook moet hij een eerder voorwaardelijk opgelegde celstraf van 6 maanden uitzitten.
In oktober 2020 braken de verdachte en een onbekend gebleven tweede verdachte in in de woning van een 78-jarige man en 72-jarige vrouw aan de Scheepstal in Dierdonk. De verdachten waren gehuld in een bivakmuts de woning binnengetreden. Daar richtten ze een vuurwapen op de man en bedreigden hem. Er ontstond een worsteling waarop de verdachten een mes toonden. De vrouw is mishandeld toen zij de verdachten, die richting de voordeur liepen, tegen het lijf liep en zij een van hen vastpakte aan zijn jas. Zie ook de foto’s en info bij de eerdere updates hierboven.
Op basis van DNA-materiaal gevonden op tie-wraps in de keuken en een sigarettenpeuk op een pad naast de tuin van de woning, is de Eindhovenaar in beeld gekomen.
Naast deze overval is er volgens de rechtbank voldoende wettig en overtuigend bewijs dat de verdachte nog 3 andere woninginbraken pleegde in oktober 2020 in Helmond en Beek en Donk.
Het gewelddadige karakter van de diefstal met geweld bij het ouder echtpaar laat volgens de rechtbank zien dat de verdachte er niet voor terugschrikt om, samen met een ander, geweld tegen anderen te gebruiken. Hij bekommert zich daarbij niet om zijn slachtoffers. Gelet op de hoge leeftijd van de slachtoffers gaat het om een laffe en gewetenloze daad. Hoewel de slachtoffers zichzelf hebben geduid als zeer nuchtere mensen en zij dachten na dit misdrijf gewoon verder te kunnen leven, heeft dat wat hen is overkomen fors ingegrepen op hun gevoel van veiligheid en levensgeluk.
De verdachte is eerder veroordeeld voor vermogens- en geweldsdelicten. Dit heeft hem er kennelijk niet van weerhouden zijn crimineel gedrag te veranderen. Ook ziet hij de ernst van het door hem aangedane leed niet in en neemt hij geen verantwoordelijkheid voor zijn handelen.
Al met al is de rechtbank van oordeel dat een gevangenisstraf van 5 jaar passend is. De feiten waarvoor hij vandaag wordt veroordeeld, pleegde hij in de proeftijd van een andere straf. Daarom moet de verdachte een gevangenisstraf van 6 maanden, die hem in 2016 voorwaardelijk is opgelegd, alsnog uitzitten.
Verder moet de verdachte de slachtoffers een schadevergoeding betalen van 4.757,21 euro.

De volledige uitspraak van de rechtbank.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *