Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Vanochtend rond 06.30 uur hebben 2 met bivakmutsen gemaskerde en gewapende personen een ouder echtpaar overvallen. Dat gebeurde in een woning aan de Scheepstal in Dierdonk. We weten niet of er iets buit is gemaakt. De politie doet onderzoek en ontfermt zich over de geschrokken bewoners.
Weet jij meer over deze woningoverval, dan vraagt de politie hen te bellen op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Met klem vragen zij zelf geen actie te ondernemen richting deze voortvluchtige overvallers.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

11 reacties:

Gelukkig zijn de bewoners oké. 💖

Beantwoorden

Heel erg voor de de bewoners,sterkte!

Beantwoorden

Pfff, je zou het maar meemaken, bah.

Scheepstal is ook erg achteraf, vluchtwegen naar alle kanten op.

Sterkte voor de bewoners!

Beantwoorden

Update 1:
De woningoverval vond plaats bij Jan en Kitty Schuurmans zo meldde het ED, zij zijn respectievelijk 78 en 72 jaar oud.
Harrie Fotografie maakte vanochtend ook de onderstaande 7 foto’s.

Beantwoorden

Diep triest sterkte

Beantwoorden

Plaats je hier zomaar namen en toenamen? Hoe zit het met de privacy van deze mensen?

Beantwoorden

@Mieke op donderdag 1 oktober 2020 om 13:38:

Ze hadden vanochtend zelf een interview gegeven.

Beantwoorden

affikken die laffe morocientjes!

Beantwoorden

@Frank op donderdag 1 oktober 2020 om 14:04:

staat ook in de krant (ED), van vrijdag, dus namen zijn volop bekend en gezichten ook!

Beantwoorden

Wanneer wordt het normaal dat veroordeelde criminelen met naam toenaam en adres in de media genoemd en geregistreerd worden?
Dat werkt juist erg goed.
De boef die een herkansing krijgt weet dat mensen zijn verleden kennen, en normale burgers weten welk vlees zij mogelijk in de kuip krijgen/hebben.
Dmv sociale controle heeft veroordeelde zo een echte kans om zich te bewijzen, en weet de samenleving wie haar pappenheimers zijn.

is maar een idee

Beantwoorden

Update 2:
Helmonder opgepakt voor deze woningoverval
De politie pakte gisteren een 26-jarige man uit Helmond op als verdachte voor de woningoverval op de Scheepstal in Helmond. Daarbij werd een ouder echtpaar op donderdag 1 oktober in hun woning overvallen door 2 mannen met een wapen.
2 Gemaskerde mannen drongen rond 06.30 uur de woning van een ouder echtpaar binnen aan de Scheepstal in Helmond. Daar bedreigden de mannen de 2 slachtoffers met een wapen. De 2 mannen vluchtten te voet in een onbekende richting. Het echtpaar raakte bij de overval niet gewond, maar was wel hevig geschrokken.
De recherche onderzocht dit incident grondig. Ook schakelden zij het publiek in door een getuigenoproep te doen. Tijdens het onderzoek kwam de 26-jarige verdachte in beeld. Dat leidde gisteren tot diens aanhouding in zijn woonplaats Helmond. De man wordt uitgebreid gehoord over zijn rol en aandeel in deze zaak.
De tweede verdachte wordt nog gezocht. Heb je info of tips over de tweede verdachte en/of deze zaak? Bel dan de politie op 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via 0800-7000. Of gebruik het tipformulier onderaan.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *