Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.944 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

26 reacties:

Moeten ze daar maar is zorgen dat er 30 wordt gereden inplaats van 50 er wordt daar veel te hard gereden

Beantwoorden

Was een flinke puinhoop op die weg.

Beantwoorden

@Joey Moolenaar op maandag 31 mei 2021 om 11:30:

Want jij weet de oorzaak van het ongeval zonder erbij te zijn geweest? Gezien de foto’s lijkt dit meer een fout bij het verlenen van voorrang en heeft de snelheid waarschijnlijk niet zo veel met dit ongeval te maken. Overigens ligt op dat kruispunt een verkeersdrempel, dus niks mis met die situatie…

Beantwoorden

@ook ter Plaetse. Foto’s gebruiken van iemand zonder toestemming mag niet hè 😉

Beantwoorden

@Joey Moolenaar op maandag 31 mei 2021 om 11:30:

Niet alleen dat, maar die straat vanaf het station en de jongelui die van school afkomen is gewoon niet overzichtelijk. Spiegels zouden ook misschien helpen.

Beantwoorden

Dat ziet er niet best uit -:(
Beterschap voor de gewonden.

Beantwoorden

Update:
De 2 gewonden zaten op de scooter die werd aangereden. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht.
Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

@- op maandag 31 mei 2021 om 11:51: waar staan je copierights

Beantwoorden

Even voor er wilde verhalen ontstaan (en als getuige): nee, de automobiliste leek niet te hard te rijden en keek goed uit, ja, de scooter kwam van rechts; of hij te hard reed en wie er ‘fout’ zat is nu aan de politie. Ben vooral in gedachten bij de jongens en hun familie, maar ook bij de chauffeur, die ondanks haar eigen schrik zo perfect eerste hulp verleende en alles in goede banen leidde tot de hulpverleners kwamen.Ben het er wel mee eens k dat het een erg onoverzichtelijk kruispunt is, ook omdat je voor ‘rechtdoor’ een bocht moet maken. Als omwonenden zaten we te wachten tot het (weer) eens fout zo gaan.

Beantwoorden

Wordt tijd dat ze wat doen aan de auto’s die overal op de stoep en in de bochten staan. De kruispunten zijn al onoverzichtelijk genoeg.

Beantwoorden

@Ingrid Hankins op maandag 31 mei 2021 om 13:17:

Op de foto’s lijkt het alsof de automobiliste stilstond op het moment van de botsing nog voordat zij de kruising was opgereden. De bromfietser en passagier hebben misschien een binnenbocht genomen. Zij hebben een botsing met de automobiliste gemaakt. En niet de automobiliste met de bromfietser(s).

Beantwoorden

Ik ga niet oordelen over wie fout zit maar wordt zelf regelmatig op het nippertje niet geraakt door scooters en fietsers die vanaf het station/school aankomen en gewoon niet stoppen of kijken maar meteen doorrijden het dorp in. Ik zit dan op de fiets vanuit de Statenlaan die kant op. De autos rijden ook in de Statenlaan vaak veel te hard maar veel vaker zijn het de scholieren die mij net niet helemaal van de fiets afrijden!

Beantwoorden

Gewoon wat Marco zegt…maar in Nederland gaat dit die onschuldige mevrouw die alles netjes deed heel veel kosten. De daders ontspringen de dans.

En dus crossen alle onvowassenen, en zelfs veel volwassenenen, als max verstappens door de bochten, want consequenties inschatten en langere termijn denken kent men niet.

Je kan een rechte weg aanleggen en nog maken dit soort verkeersdeelnemers brokken.

Hoop dat die jochies hun les geleerd hebben en dat de verzekeringen hier eens goed naar gaan kijken wie wat moet betalen.

Beantwoorden

@hansie het is zowat voor me deur dus voor je gaat praten eerst sst

Beantwoorden

Het probleem waar ik tegen aan liep is dat de scooters de binnenbocht nemen en de bocht afsnijden zodat ze bijna boven op mijn motorkap liggen.

Beantwoorden

Ik zie op de foto’s duidelijk een auto met caravan geparkeerd staan op het trottoir voor de kruising. Dat zou het overzicht op de kruising behoorlijk kunnen belemmeren..cq onmogelijk om hier iets te zien wat van rechts komt, een veel voorkomend probleem in Brandevoort; mensen die hun voertuigen op het trottoir parkeren met alle gevolgen van dien

Beantwoorden

Hoe vaak je daar geen voorrang krijgt, komende van rechts, van de naar de Jumbo jagende idioten.

Het veel te hard rijden en geen voorrang geven aan fietsers is een probleem in geheel brandevoort. Begint in een behoorlijke aso wijk te worden

Beantwoorden

@Andre op maandag 31 mei 2021 om 16:50:

De politie is ter plaatste geweest en heeft rapport opgemaakt. Als de bromfietsers zich op de verkeerde weghelft bevonden tijdens het ongeval wordt de schade aan de auto betaald door de verzekeraar van de bromfiets. Je kunt daar makkelijk slalommen. Gebeurt daar uit een soort automatisme. Primair geldt dat je een bocht naar links zo ruim mogelijk neemt. Je mag je ook niet begeven op de linker weghelft bij tegemoetkomend verkeer. Ik vermoed dat de rekening is voor de bromfietsers.

Beantwoorden

@Ilse op maandag 31 mei 2021 om 15:25:

“maar meteen doorrijden het dorp in.”

Het dorp ??? Brandevoort is Helmond en Helmond is een stad.

Beantwoorden

@Brandevoorter op maandag 31 mei 2021 om 21:53:

Dat is helaas in heel Helmond zo en zeer vaak door kwallen op een scootertje, ik rijd zelf ook snorscooter, deze kan ook 50km/u rijden, ik rijd dat echter zelden (misschien ooit op een rechte boerenlandweg), in de stad/wijk is het max. 30 km/u, ik geef en verleen voorrang, ook als ik voorrang heb dan neem ik het nog niet perse en niet zonder zelf goed te kijken, ik heb tijd genoeg.
Waarom rijd mijn snorscooter dan 50 denkt u? Dat is voor mijn eigen veiligheid, dan kan ik net even wat sneller een fietser inhalen en als er gespuis is kan ik net even wat sneller er voorbij rijden en/of wegrijden (helaas ook al meegemaakt).
Als de mensen en zeker veel jeugd fatsoenlijk volgens de regels zouden rijden met een fiets/auto/scooter en eens niet zo opgefokt zouden zijn dat zou veel schelen. Doorrijden is prima maar wel waar het kan.

Beantwoorden

@Twanneman op dinsdag 1 juni 2021 om 09:06:

Hier in brandevoort zijn het vooral de kwallen met de dure leasebakken die volgas naar hun werk moeten om hun target te behalen, anders kunnen ze de hypotheek niet betalen.

Beantwoorden

@Brandevoorter

Kunt u mij uitleggen hoe uw een leasebak herkent?
En blijkbaar ziet u aan de bestuurder welk beroep hij of zij uitoefent.

Beantwoorden

@Roland op dinsdag 1 juni 2021 om 13:19:

Kenteken invoeren op rdw site en dan zie je dat het een zakelijke auto is.
Aan de dikke opgeblazen stress kop kun je wel een gissing doen naar een beroep.

Beantwoorden

@Brandevoorter
U bent zo te lezen geen groot liefhebber van de werkende medemens die zijn of haar best doet wat van het leven te maken. Jammer.

Beantwoorden

Ik heb zelf via via gehoord van vrienden dat de bestuurder van de scooter geen bromfiets verzekering had, minder jarig was, geen bromfiets rijbewijs had en de scooter was opgevoerd. Dat word dus een duur grapje voor de scooterbestuurder of de ouders van hem.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *