Buiten is het 19 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.212 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

archieffotoEr vielen gistermiddag in Brouwhuis 2 gewonden bij een botsing tussen een scooter en een elektrische fiets. De hulpdiensten werden om 17.35 uur gealarmeerd. Vanwege de ernst van het ongeval werd ook er meteen een traumahelikopter opgeroepen om zodoende zo snel mogelijk een arts en een verpleegkundige ter plaatse te hebben. Beide bestuurders zijn naar het ziekenhuis gebracht, de ene naar het Elkerliek, de ander naar een ziekenhuis in Eindhoven. We weten niet hoe ernstig het letsel is en wat voor verwondingen zij opliepen. De politie deed onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren en heeft de scooter meegenomen.
Zoals je op het onderstaand filmpje kunt zien, vond het ongeluk plaats voor het NS-station Brouwhuis op de Deltaweg. Niet de eerste keer dat er op die kruising van het fietspad met de Deltaweg voertuigen met elkaar botsten. En naar onze inschatting, zal dat ook niet de laatste keer zijn. Want aan de verkeerssituatie is (tenminste) sinds 2009 in ieder geval niets meer veranderd, zie links de 2 foto’s van Google Maps.

5 reacties:

Scooters en e-bikes moeten verboden worden

Beantwoorden

@Angela op maandag 16 mei 2022 om 10:27:

wat een onzin mensen moeten zich gewoon aan de regels houden dan is er niks aan de hand

Beantwoorden

Als de regel is, dat ‘t verboden is, en men houdt zich er netjes aan, is inderdaad probleem opgelost.
Ook zou elk gemotoriseerd of e verkeer helmplicht moeten hebben.
Ik zie toch oudjes voorbij suizen alsof ze de moto gp rijden. En scooters die dubbel zo hard gaan en lawaai maken moeten dagelijks door boa’s van de weg geplukt worden.
Iets voor de huur een boa dag, 24 mei

Beantwoorden

@Angela op maandag 16 mei 2022 om 10:27:

Kunt u dat even toelichten?

Beantwoorden

@Angela op maandag 16 mei 2022 om 10:27:

Ik heb een e bike omdat ik lichamelijke klachten heb,ik fiets niet harder dan een normale fiets,als er een ongeval plaats vind met een e bike wil niet zeggen dat deze te hard heeft gefietst,een kennis van mij stond stil op het fietspad en werd aangereden door een automobilist die de afslag miste en op het fietspad vloog omdat hij met zijn telefoon bezig was en de e bike is weer de dupe, die scooters die 80 of meer gaan die moeten ze aanpakken.

Beantwoorden
opletten in het verkeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *