Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.186 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Een arrestatieteam viel gisteravond een loods aan de Gaasbeekstraat in Eindhoven binnen en hield daar 2 mannen aan. In het pand stuitte de politie op een omvangrijk XTC-laboratorium dat in werking was. Aansluitend werden onder meer 2 Helmonders aangehouden en in Helmond doorzoekingen gedaan.
Naar aanleiding van een rechercheonderzoek naar de handel en productie van harddrugs deed de politie die inval Het arrestatieteam werd hierbij ingezet en opende met een shovel een roldeur van het pand. Binnen werd een groot XTC-laboratorium aangetroffen voor de productie van harddrugs. 2 Mannen uit Den Bosch van 21 en 25 jaar zijn in de loods aangehouden.
In het drugslab trof de politie enkele productieketels en 5.500 liter chemicaliën aan. Deze hoeveelheid chemicaliën is goed voor de productie van enkele honderden kilo’s MDMA. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn ter plaatse voor onderzoek en ontmanteling van het laboratorium. Gisteravond werden de eerste veiligheidsscans en onderzoeken gedaan. De loods werd vannacht bewaakt. Vandaag vindt in de loop van de dag de ontmanteling van het XTC-lab plaats (22 foto’s).
Aansluitend op het aantreffen van het drugslab vonden gisteravond doorzoekingen op locaties elders in Brabant plaats. In Helmond werden 2 woningen doorzocht aan de Troelstrastraat in Mierlo-Hout en aan De Waart in het Centrum. In de woning aan de Troelstrastraat werden gegevensdragers in beslag genomen en een geringe hoeveelheid chemicaliën. 1 Bewoner van het pand aan De Waart werd aangehouden. In Gemert werden in een woning aan de Jan van Amstelstraat een bewoner en een 28-jarige Helmonder aangehouden door een arrestatieteam. Op de Gemertse Borretstraat werd een 25-jarige verdachte uit Arnhem opgepakt. De zevende verdachte betreft een bewoner van een pand aan de Arendstraat in Oss. Alle verdachten zitten vast. De politie onderzoekt hun rol en aandeel in het geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *