Buiten is het 6 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 86.279 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De politie arresteerde gisteren bij een bedrijfspand aan de Kalmoesstraat in Eindhoven 4 personen op verdenking van de handel in verdovende middelen.
Het gaat om 2 Helmonders (50 en 60 jaar), een 37-jarige Eindhovenaar en een 51-jarige vrouw uit Nuenen. Bij doorzoekingen op meerdere locaties troffen agenten daarna verdovende middelen en contant geld aan. Alles is in beslag genomen voor verder onderzoek. Het viertal is na de aanhouding in verzekering gesteld en zit nog vast.
De aanhoudingen passen in de integrale aanpak door politie, het OM, het RIEC, de Belastingdienst, de Taskforce BZ en de gemeenten Helmond en Eindhoven. Zij hebben signalen dat binnen de vastgoedwereld de onderwereld zich vermengt met de bovenwereld. Zij zien dat enkele personen hun geld witwassen en benutten om een economische machtspositie in de bovenwereld te verwerven. Iedere burger en onderneming moet echter gewoon aan de wetten, regels en verplichtingen voldoen.
De overheidsorganisaties pakken nu integraal de ondermijnende criminaliteit op dit gebied aan, waardoor de slagkracht groter is. Ze richten zich op de belangrijkste spelers, het geld en de partijen die een faciliterende rol hebben.
Uit analyse van informatie over (woon)overlast, criminaliteit en frauduleuze handelingen op vastgoedgebied, blijkt dat enkele specifieke personen hier een belangrijk aandeel in hebben. De prioriteit ligt op locaties waarbij deze personen betrokken zijn.
De interventies bestaan onder andere uit het integraal controleren van panden, kritisch beoordelen van vergunningaanvragen, inzetten van de wet Bibob en beslagleggen als grote sommen geld dreigen te verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *