Buiten is het 1 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.355 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

glazen koets Prinsjesdag 2018Het is een ruim 100 jaar oude traditie, een burgerdeputatie langs de route tijdens Prinsjesdag. Dit jaar komt de burgerdeputatie voor de Koning en Koningin in de Glazen Koets op weg naar het Binnenhof uit Noord-Brabant. Zo’n 190 Brabanders waarvan 2 Helmonders zullen op de Korte Vijverberg langs de route van de Koninklijke stoet staan.
Sinds 1904 is het traditie dat een burgerdeputatie deel uit maakt van het militair ceremonieel van Prinsjesdag. Ieder jaar wordt dat door een andere provincie verzorgd, morgen is de eer aan Noord-Brabant.
Op initiatief van de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, is het thema Zorgzaam Brabant gekozen. “De Brabantse samenleving kenmerkt zich door het woordje ‘samen.’ Het aantal mantelzorgers en vrijwilligers dat zich inzet voor naasten in hun omgeving is groot. Zij verdienen het om extra in het Oranje zonnetje gezet te worden” zo meldt het persbericht. In iedere Brabantse gemeente zijn door de burgemeesters vrijwilligers gevraagd om deel te nemen aan de deputatie. Daarnaast zijn er ook mensen die een Gouden Duim, een blijk van waardering voor inzet op sociaal terrein, uitgereikt hebben gekregen en genomineerden voor Brabander van het Jaar die pasten in het plaatje ‘Zorgzaam Brabant’ uitgenodigd.
Burgemeester Elly Blanksma koos via Savant Zorg 2 vrijwilligers uit om deel te nemen aan de deputatie tijdens Prinsjesdag. Hetty Gruyters is 1 van hen. Zij is onder de indruk: “Ik ben enorm vereerd dat ik als rasechte Helmondse onze stad mag vertegenwoordigen op Prinsjesdag namens Savant waar ik voorzitster ben van de cliëntenraad Ameide”. Ook Ine van Lieshout, eveneens vrijwilligster bij Savant, voelt zich verheugd: “Leuk om Helmond te mogen vertegenwoordigen op deze feestelijke dag.”
De Brabantse mantelzorgers en vrijwilligers, herkenbaar aan een shawl in de Brabantse kleuren, vertrekken per bus uit Eindhoven, De Bosch en Breda naar Den Haag. Daar volgt een ontvangst in het provinciehuis van Zuid-Holland. Daarna voegt de deputatie zich in de colonne van de erewacht in en loopt naar de Korte Vijverberg (langs de Hofvijver) om daar de passage van de Glazen Koets af te wachten. Na het vertrek van de Koning en Koningin naar paleis Noordeinde gaat de deputatie terug naar het provinciehuis van Zuid-Holland voor een gezamenlijke afsluiting.

2 reacties:

Gefeliciteerd Hetty ????
En heel terecht uitgekozen voor wat je allemaal in de Ameideflat doet.

Beantwoorden

Leuk Hetty,veel plezier!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *