Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.702 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Gisteren is gildebroeder Eef Luyben bevorderd tot Officier in de Nobele Orde van de Papegay. Deze hoge onderscheiding binnen het gildewezen (genoemd naar de houten vogel die vroeger de vorm van een papegaai had) wordt verleend aan gildebroeders die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor hun eigen gilde of in kringverband voor het gildewezen actief zijn geweest. Bij deze orde zijn zo’n 2400 Europese schuttersgildes en -verenigingen aangesloten. Eef Luyben was al drager van de Gouden medaille en kreeg deze bevordering vanwege zijn 50 jarig lidmaatschap van het St. Catharinagilde en zijn jarenlange bestuurlijke inzet voor het gilde, zo liet het gilde in haar persbericht weten.
Ook gildebroeder/vendelier Frank Koolen werd onderscheiden. Hij kreeg de Gouden medaille met papegaai vanwege zijn tomeloze inzet voor het gilde als kamerbewaarder, vendelinstructeur, bestuurslid en klusjesman van het gilde. Het gilde had Frank Koolen voorgedragen voor de onderscheiding omdat hij de constante factor is achter de schermen van het gilde en altijd klaar staat als het gilde een beroep op hem doet. Gildebroeder Frank was onder “valse voorwendsels” naar het Gelderse Kasteel Doornenburg gelokt en wist niet dat hij deze dag een onderscheiding zou ontvangen.

2 reacties:

Gefeliciteerd Eef!

Beantwoorden

Gefeliciteerd Eef

Beantwoorden
Guus en Diny van Oorschot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *