Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.639 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

In een onderzoek naar de handel in beschermde vogels pakte de politie vanochtend 2 Helmonders van 39 en 76 jaar oud en een 58-jarige Eindhoven. Op verschillende adressen in die plaatsen werden vogels in beslag genomen.
De arrestaties zijn een gevolg van een al langer lopend onderzoek. De zaak kwam enkele maanden geleden aan het rollen nadat er informatie binnenkwam dat deze Helmonders zich bezig zouden houden met handel in inheemse beschermde vogels, voornamelijk zangvogels. De mannen worden ervan verdacht dat zij de vogels in het wild vingen uit nestkasten en met zogenaamde misnetten in oa Noord-Limburg.
Onder meer op internet werden de vogels vervolgens te koop aangeboden. Intussen werden de ze op verschillende adressen ondergebracht. Omdat het vermoeden bestond dat dit gebeurde bij hun woningen en op een adres in Eindhoven werden daar vanmorgen doorzoekingen gedaan. Daarbij werden de verdachten opgepakt. In een woning in Eindhoven werd de 58-jarige man aangehouden. Op de adressen vond de politie in totaal zo’n 70 vogels. Het gaat onder andere om waarschijnlijk uit het wild afkomstige kuifmezen, boomklevers, bonte vliegenvangers en lijsters.
De vogels zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Er wordt onder meer gekeken of er iets mis is met de pootringen. Uit informatie blijkt namelijk dat er mogelijk gebruik is gemaakt van ringen van anderen. Daarmee zijn de nummers en kenmerken op de pootringen niet te herleiden naar de vangers. Specialisten van de NVWA zijn betrokken bij het onderzoek dat nog in volle gang is. Alle verdachten zitten vast voor verder onderzoek en worden verhoord.

In een reactie hieronder staat een update.

2 reacties:

Update:
De 2 Helmondse illegale vogelhandelaren wonen in de Rijpelberg en werden daar gevangen door de politie.

Beantwoorden

Wat een paupervolk ook…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *