Buiten is het 23 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.011 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 37-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden voor het dealen van cocaïne.
De politie hield de man in december vorig jaar aan en trof in de slaapkamer van zijn kind 6,8 gram cocaïne aan. De verdachte bekende later dat hij sinds begin 2014 in deze harddrugs had gehandeld. Volgens het Openbaar Ministerie dealde de man al 6 jaar cocaïne. Dit zou worden ondersteund door verklaringen van 2 getuigen. De rechtbank kan deze verklaringen echter onvoldoende toetsen. De ene getuige legde wisselende verklaringen af en de ander verklaarde tegenstrijdig met wat zijn broer over hem vertelde. De rechtbank oordeelt op basis van andere verklaringen dat de man 3 jaar in harddrugs heeft gehandeld.
Het is algemeen bekend, aldus de rechtbank, dat harddrugs schade toebrengen aan de gezondheid van de gebruikers en dat zij hun drugsgebruik vaak bekostigen door diefstal of ander crimineel gedrag. Hierdoor wordt schade en overlast toegebracht aan anderen. Ook weegt de rechtbank mee dat de verdachte zijn drugs bewaarde in een kinderslaapkamer.
Daarbij vindt de rechtbank het aannemelijk geworden dat de man in 3 jaar tijd ruim 25.000 euro verdiende met de drugshandel. Dit bedrag moet hij nu aan de Staat betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *