Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.444 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
19reacties

In Brandevoort in de straat Brand zijn zojuist 2 jonge inbrekers betrapt die daarna zijn weggevlucht. De politie wil ze graag vangen en vraagt jouw hulp, zo laat Burgernet weten.
Het signalement van het duo: ongeveer 14/15 jaar oud, in het zwart gekleed en korte zwarte haren. Zij hadden een zwarte rugzak met daarop witte letters. Onderneem zelf geen actie tegen hen (zo luidt het uitdrukkelijk advies) maar bel meteen de politie op 112.

In de reacties hieronder de updates.

19 reacties:

Of het er iets mee te maken heeft, weten we niet maar:

.

De alarmering waar hij waarschijnlijk naar verwijst.

Beantwoorden

Heli boven ’t Hout nu

Beantwoorden
Heli heli helikopter

Of het er iets mee te maken heeft, weten we niet maar:

.

Beantwoorden

14 jaar ????? OMG

Beantwoorden

De 2 daders zijn tot op dit moment niet aangehouden. De politie zoekt verder. Heb jij tips voor hen, bel dan vanaf nu 0900-8844.
Volgens een ooggetuige wemelt het van de politie in de Vissenwijk in Mierlo-Hout.

Beantwoorden

Nog altijd erg veel politie op de been in de Vissenwijk en aangrenzende wijken. Van een omstander hoorde ik zojuist dat er door de dader met een pistool gezwaaid zou zijn. Dat zou wel de enorme politiemacht verklaren die nu op de been is hier…..

Beantwoorden

Ik weet wel een taakstraf te bedenken en zo wie zo alle aan hun aanhouding gerelateerde gemeenschapsgeld laten ophoesten…

Beantwoorden

De gevluchte daders van de verijdelde poging tot woninginbraak zijn richting Mierlo-Hout weggerend aldus wijkagent Rob Jansen o.d. Haar. De ene zou een groen en de andere een zwart petje dragen.

Beantwoorden

Ik word meer en meer fan van het concept “Shoot first, ask questions later”.
(In het been schieten dan hè, niet door de kop…)

Beantwoorden

Waar moet dat heen pff 14 jaar

Beantwoorden

Komen volgens mij uit een uitstekend ‘voorbeeldgezin”.

Beantwoorden

Natasja Dirks, het moedige slachtoffer van de woningoverval, deed ’s middags meteen uitgebreid haar verhaal op haar Facebookpagina:

Zo wat een middag. Kom je thuis zie je dat er een vreemde op je plaats staat met een bivak muts op. Ben op hem afgestapt en ben in gevecht gegaan om hem van z’n kop af te halen die bivakmuts. Komt er ineens nog een persoon achter de tuinhuis vandaan. Die probeerde z’n maatje los te ruiken van mij. Helaas lukte dat. Maar een had z’n rugzak laten liggen en die pakte ik op maar ze kwamen terug om de rugzak af te pakken. Weer in gevecht gegaan en de bivak muts kunnen afpakken maar helaas zijn voorkant niet heel goed kunnen zien. Tijdens het gevecht haalde de andere jongen een pistool tevoorschijn en riep laat los laat los maar dat deed ik niet ik verschilde me achter z’n maat die ik vast had en hij riep schiet ’s hier schiet hijrivhte op m’n benen maar ik liet niet los. Toen schoot hij op m’n hoofd 4 a 5 keer met dat geweer met kleine plastieken kogeltjes. Maar ik hield vast. Toen begon die andere jongen ook mee te vechten en toen hield ik hem niet meer in bedwang. En ze rende weg. Ben meteen de politie gaan bellen en die zijn met loeiende sirenes gaan zoeken in de wijk. Zelfs een helikopter. 5 politieagenten in huis en ziekenwagen even naar m’n hoofd gekeken de politie hebben alles meegenomen voor bewijs. Zelfs ED net op bezoek gehad. Poe poe wat een dag. Maar het gaat goed met me wat een vechtlust komt er dan naar boven.dit wilde ik even met jullie delen.

Beantwoorden

Of het verstandig was, weet ik niet. Maar wat een heldin! Ik zou het niet gedurfd hebben als de ander een pistool op je richt.

Beantwoorden

Volgende keer eerst schieten en indien slecht gericht dan vragen stellen

Beantwoorden

Foei Achmed en Rachid.

Beantwoorden

Burgernet heeft heeft het signalement van het duo aangevuld tot:
Beide ongeveer 14-15 jaar oud, licht getint, smal postuur en korte zwarte haren. Zij droegen een zwarte rugzak met witte opdruk letters, zwarte kleding en de ene jongen een groen en de andere een zwart petje.

Deze 2 zijn nog niet aangehouden. Wie informatie over deze poging inbraak of zaak heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844 of meld misdaad anoniem 0800-7000.

Beantwoorden

Je zou nu maar politieman/vrouw zijn van beroep dat worden drukke weken!

Preventief zeker 100+ verdachte personen die aan het signalement voldoen aanhouden en ondervragen, de vele overuren en surveillance wat er bij komt kijken om de juiste daders op te sporen voor het juiste delict.

Ga zo door! #trots

Beantwoorden

ik weet al voor dat ik klik dat het signalement licht getint bevat.
Ben ik een racist of realist als ik weet dat inbraken, berovingen, groepsverkrachtingen, vrouwenmishandelingen, mishandelen van bejaarden, mishandelen met een grote groep, sissers, in het gezicht tuffen, bijna altijd door Marokkanen gepleegd worden? Natuurlijk ben ik een racist. Ik durf het probleem immers te benoemen.

Beantwoorden

@Karel op zaterdag 19 maart 2016 om 01:32:

Als je zegt “Marokkanen zijn oververtegenwoordigd in de misdaadstatistieken” ben je realist, als je zegt “alle Marokkanen zijn misdadigers” ben je “racist”. Vervang “Marokkanen” door “mannen”, dan zie je het verschil heel duidelijk.

“Racist” tussen aanhalingstekens, want eigenlijk betekent dat woord iets anders dan wat er tegenwoordig vaak mee wordt bedoeld.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *