Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.703 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Zaterdagmiddag zijn 2  kinderen aangerand door een onbekende man. Die aanrandingen vonden plaats op het Piet van Bokhovenpad, in de omgeving van de Planetenwijk in Helmond Noord. Dat liet wijkagent Rob Matthijsse zojuist weten.
Hij geeft het volgende signalement van de dader door: buitenlands type, ongeveer 50 jaar, brildragend en hij liep moeilijk of apart. Hij droeg een blauwe jas, zwarte broek en een petje. Heb je tips voor de politie, bel dan 0900-8844.

Update op 23 januari: Er is een 59-jarige verdachte aangehouden

10 reacties:

Kleine update:
Gezien het fietspad Piet van Bokhovenpad is het volgens de politie goed mogelijk dat hij ergens een fiets heeft gestald.
Je kunt je tip ook anoniem doorgeven via M. 0800-7000. Ziet je de man nu lopen? Bel dan de politie via 112.

Beantwoorden

Met zo’n beschrijving blauwe broek en petje, buitenlands type denk je gelijk oh ja moest meer blauw op straat (= beschrijving van een doorsnee BOA?).
Maar alle gekheid op een stokje laat ze met hun poten van onze kinderen afblijven en als ze dader treffen even op weekmarkt of voor een school met sandwichbord zijn taakstraf laten uitvoeren (want die krijgt ie ongetwijfeld)

Beantwoorden

Vreselijk natuurlijk, maar misschien heeft de politie iets aan deze tip omdat die man een buitenlands type is apart loopt

Beantwoorden

Irma,

Het beroerde is, dat half Helmond zo loopt. Dus, dat wordt moeilijk. Daarnaast loopt bijna iedereen in spijkerbroekblauw, dus vind ‘m maar eens.eens. Overigens vind ik het jammer dat ik dit niet gezien heb……….hij zou daarna nog gekker hebben gelopen, of helemaal nooit meer. De enigste bruikbare aanwijzing is nu nog, dat het een buitenlander betreft, dus ik zeg maar niks meer.

Beantwoorden

@Twan Peters

De spijkerbroekblauwe broek loopt half Helmond mee idd, maar is half Helmond ook niet gewoon buitenlander/ licht getint dus of dat nou zo bruikbaar is denk ik ook niet.
Zoeken dus naar een speld in een hooiberg.

Beantwoorden

Mopje,

bijna 15% van de Helmondse bevolking is allochtoon, waarvan de meeste werkeloos. Die speld van jou is dus nog kleiner, de hooiberg vele malen groter.

Beantwoorden

@Twan Peters

Dank je voor het percentage, schrik er wel van eigenlijk als het 100% klopt.
Lijkt wel of ik in het buitenland zit, als ik in de heistraat/Molenstraat of beter gezegd stad ben.
Ook als ik zie hoeveel % buitenlanders (allochtone afkomst) er bij mijn kind op school zitten 70% is niet niks.

Beantwoorden

Dat percentage klopt Mopje en je geeft het zelf al aan hoeveel er op de scholen zitten. En weet je, de mensen in Helmond en de rest van dit land hebben zelf op de linkse theedrinkers in Den Haag gestemd. Het is te hopen dat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen het roer helemaal om gaat.

Beantwoorden

Ben opgegroeid in Helmond Noord, heb er 26 jaar gewoond…..

Voor de verdachte is het te hopen dat zijn identiteit niet bekend wordt, dat gaat hij niet overleven.

Beantwoorden

Verdachte van seksueel misbruik kind aangehouden
De politie heeft woensdag 21 januari een 59-jarige Helmonder aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van een kind.
De man zou op zaterdag 10 januari in de omgeving van het Piet van Bokhovenpad twee jongens hebben aangesproken, waarna hij 1 van hen seksueel heeft lastiggevallen. Zie ook de informatie hierboven. Zij hadden dat thuis verteld, waarna de ouders de politie waarschuwden.
Een getuigenoproep van de Helmondse politie via Facebook en Twitter leverde enkele waardevolle reacties op. De zedenrecherche is een onderzoek begonnen en kwam uit bij de 59-jarige verdachte. Hij is woensdag in zijn woning in Helmond aangehouden en zit nog vast. De politie onderzoekt nog of hij vaker kinderen seksueel heeft lastiggevallen. De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in ‘s-Hertogenbosch.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *