Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.919 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

In een lopend onderzoek naar verdovende middelen is vanochtend een 29-jarige man in een woning aan de Peelhof in de Rijpelberg aangehouden.
Ook een woning aan de Trompstraat in Helmond Oost werd doorzocht. Daar troffen agenten in de vervuilde woning verschillende voorwerpen aan voor het verwerken en verpakken van harddrugs.
En er waren op verschillende plekken in de woning kleinere hoeveelheden harddrugs verstopt. In de woning waren een man en een kind aanwezig met een duidelijke hulpvraag, voor hen is hulp ingeschakeld door de gemeente. Daarnaast had de man nog een straf openstaan waarvoor hij is aangehouden. De gemeente stelde ook vast dat er sprake was van adresfraude en zal daar verder onderzoek naar doen.

IN een reactie hieronder staat een update.

5 reacties:

Update:
Woning in de Trompstraat 4 maanden dicht na vondst drugs
Vandaag heeft burgemeester Elly Blanksma een woning met bijbehorende erven aan de Trompstraat voor 4 maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt.
De politie heeft op 15 maart een onderzoek ingesteld bij de woning en de bijbehorende erven, zie ook ons bericht bovenaan. Zij trof bij het doorzoeken van de woning en de daarbij horende schuur 10,2 gram heroïne en 7,3 gram cocaïne aan en andere zaken die wijzen op handel in drugs.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden heeft zij besloten tot deze tijdelijke sluiting.

Beantwoorden

4 maanden sluiten; en de bewoners? komen die daarna weer terug,of wordt de woning leeggeveegd en kan een ander persoon er gebruik van maken.
Welke functie heeft dat “sluiten”…het is geen winkel.
Is het een koophuis? Want een huurhuis,daar kan je dan de huurder gewoon uitzetten. (of kan dat toch niet; illegalen krijgen zelfs huizen en zorg)
Vragen vragen…vermoed dat er daar in de straat wel meer hulp behoevenden “wonen”…

Beantwoorden

@Andre op donderdag 15 april 2021 om 16:47:

Wat betreft het laatste heb je wellicht iets aan deze oproep van de gemeente:

Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

Beantwoorden

Ik denk dat de bereidheid onder gewone burgers erg laag is wanneer zij net zelf door politie onheus bejegend zijn, een absurde verkeersboete kregen , of anderszins niet tevreden zijn.
Ik kom sporadisch in dit soort buurten, en voel me GEEN verlengstuk van beleid door een overheid waar ik niet achter sta.
Ik kan me voorstellen dat dit voor meer mensen geldt.
De mensen die graag anderen erbij lappen wonen allemaal elders bij elkaar in wat betere wijken.

Beantwoorden

@Andre op donderdag 15 april 2021 om 16:47:

De bewoners zijn op straat gezet en komen een aantal jaar op de zwarte lijst van alle woningbouwverenigingen. Na 4 maanden kunnen er andere Helmonders in dat huis gaan wonen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *