Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

18reacties

Op de Eikendreef zijn vanochtend 2 meisjes op een scooter gewond geraakt toen ze in botsing kwamen met een personenauto. Ze zouden aan de verkeerde kant van de weg hebben gereden richting het fietspad en kwamen daarbij in aanraking met de tegemoet komende auto.
De hulpdiensten werden om 10.20 uur gealarmeerd. De jonge scooterberijdsters zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Ze waren wel aanspreekbaar.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.

18 reacties:

Tsja, jeugdige onbezonnenheid…..?

Beantwoorden

Dat is vragen om problemen zien veel jongeren verkeerde kant en dan telefoon gedoe denk dat ze veel te weinig verkeer regels kennen

Beantwoorden

Update:
Een correctie: 1 van de 2 meisjes bleek toch niet mee naar het Elkerliek ziekenhuis gegaan te zijn. Zij kon in de ambulance onderzocht en behandeld worden.
De politie heeft ter plekke onderzoek gedaan naar het ongeval.
Harrie Fotografie maakte ook nog deze foto:

Beantwoorden

Meteen even vragen aan de bestuurder van de BMW waarom zijn / haar voertuig niet verzekerd is.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 12 mei 2023 om 12:26:

Dat noem ik nog eens een fijne correctie. Sterkte voor het ander meisje.

Beantwoorden

@Roland op vrijdag 12 mei 2023 om 12:49:

Wat heeft dat ernee te maken. Gaat de buiten wereld toch niks aan of wel soms betalen moet de hestuurder toch.
Dus fuck off met deze onzin.
Het gaat erom dat het ene meisje met letsel goed hersteld.

Beantwoorden

@NvT
Ik wens het meisje ook vooral een spoedig herstel maar het is dubbel zuur voor haar als ze ook nog gehannes krijgt met de kosten die ze heeft, vandaar. Want wie gaat dat betalen? De chauffeur van dat onverzekerde barrel?

Beantwoorden

@roland, waar leidt jij aan af dat de auto niet verzekerd is?
En de meisjes reden aan de verkeerde kant van de weg, dus de bestuurder treft geen blaam. De eventuele kosten van de meisjes en de schade van de auto,zullen door de verzekering van de meiden vergoed moeten worden.
Hopelijk valt het letsel van het meisje mee en mag ze spoedig naar huis

Beantwoorden

Dubbelfris!

Beantwoorden

@Vanes
Een scooter (en dus ook de bestuurder / passagier) valt onder “kwetsbare verkeersdeelnemers” is zijn bij wet extra beschermd. Zo simpel als je de schuldvraag stelt is het zeker niet, en al helemaal niet bij de afhandeling van de schade. Dat meisje heeft misschien dubbel pech, vanwege het ontbreken van een geldige verzekering bij de wederpartij.

Op basis van openbare informatie (RDW) en het kenteken van de betrokken auto (achter de voorruit) is het simpel om de status van de auto te achterhalen.

Beantwoorden

@roland, kenteken licht achter het stuur ivm dat die weg was gevlogen op impact, en ik kan er toch niks aan doen dat ik rustig in een on overzichtelijke bocht rij? Beetje lope vooroordelen over iets wat je niet eens weet hoe of wat het precies gebeurd is, maar als ik in je gezicht sta zeg je niks

Beantwoorden

@Kevin
Ik heb geen oordeel over de toedracht, wel over de vraag of je verzekering op orde is. De gevolgen (voor jezelf maar vooral voor anderen en daar gaat het mij om) kunnen groot zijn.

Verder hoop ik dat het voor alle betrokkenen meevalt, ook voor jou.

Beantwoorden

Mensen aub ik ga me geen moer druk maken om wat jullie allemaal zeggen t zijn mijn vriendinnen !!! En gelukkig valt t allemaal reuze mee de bestuurder is ook gwn medelevend en is allemaal opgelost . De mensen moeten niet-praten waar de monden en de ogen zniet zijn geweest

Beantwoorden

@kelly jouw mond en ogen zijn er dus wel bijgeweest?
🤡

Beantwoorden

@Roland op vrijdag 12 mei 2023 om 13:32:

Het duurt soms een maand voor een nieuwe verzekering door de RDW verwerkt is. Dat de auto bij de RDW als niet verzekerd staat geregistreerd betekent niet dat dat ook zo is. Bij mijn auto duurde het drie weken en in die tijd ben ik twee keer aan de kant gezet,

Beantwoorden

@Test op vrijdag 12 mei 2023 om 17:51:

Ik heb alles ja van de mensen die t hebben meegemaakt ja zelf hebben beleefd die hebben me alles verteld ?! En nogmaals wie of wat wil jij nog toevoegen aan t feit da ik t weet hoe en wat is gebeurd .

Beantwoorden

Zouden die meiden wel verzekerd zijn, en rijbewijs hebben.. We weten ‘t niet.
Gelukkig is alles meegevallen, en ook heeft Kevin ‘t goed gedaan.

Beantwoorden

@Kelly . op vrijdag 12 mei 2023 om 17:00:

Gelukkig dat de verwondingen meevielen. Toen ik dat bericht met best akelige foto’s vrijdag zag, was “hoe is het met die meiden” natuurlijk toch het eerste wat de meeste willen weten. Ik in ieder geval wel. Dankjewel dat je dat even meldde.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *