Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.609 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Gisteravond tussen 22.25 en 22.30 uur vond er een poging tot beroving plaats op het Sjef de Kimpenpad. Daarbij probeerden 3 mannen 2 personen van een scooter te duwen. Die 3 mannen zijn allen rond de 20 jaar oud en vermoedelijk van Marokkaanse afkomst. Van hen had er 1 zwarte krulletjes. Daarna besprongen het drietal een fietser die richting Helmond Oost reed. Dat liet wijkagent Jeroen Loohuis weten.
Het is onbekend wie die fietser is. Omdat hij mogelijk meer over de daders kan vertellen, wil de politie graag in contact met hem komen. Was je getuige of heb je tips over deze 2 incidenten, bel dan de politie op 0900-8844.

In de reacties hieronder een uitgebreide update met oa de eerste aanhouding.

10 reacties:

een marokkaan met zwarte krulletjes,die moet toch makkelijk te vinden zijn.

Beantwoorden

A lion in Africa????

Beantwoorden

Minder, minder, minder!

Beantwoorden

Aanhouding na poging beroving; politie zoekt getuigen
De politie hield gisteravond na een achtervolging een 16-jarige jongen uit Helmond aan op verdenking van een mogelijke poging tot beroving eerder die avond in zijn woonplaats op het Sjef de Kimpepad. De politie wil graag in contact komen met een man die deze bewuste avond ook lastig gevallen zou zijn op deze plaats en zoekt tevens getuigen.
Bij de politie kwam donderdagavond rond 22.25 uur een melding van een poging beroving op het Sjef de Kimpepad binnen. Twee vrouwen reden kort daarvoor op een scooter over het Sjef de Kimpepad toen ze ter hoogte van het bruggetje drie onbekende jonge mannen met een lichtgetinte huidskleur zagen staan. Er werd gebaard dat de 27-jarige Eindhovense bestuurster van de scooter moest stoppen. Eén van de mannen zou ook midden op het fietspad zijn gesprongen. De bestuurster vertrouwde het echter niet en reed door waardoor de man aan de kant sprong. Tijdens het passeren werd geprobeerd de 19-jarige bijrijdster uit Helmond van de scooter te duwen. De beide vrouwen waarschuwden de politie en gaven aan kort daarna gezien te hebben dat een man op een fiets het drietal passeerde. Deze man zou ook lastig zijn gevallen door het drietal en uiteindelijk hard weg zijn gefietst.
Gewaarschuwde agenten namen poolshoogte in de omgeving. Een agent die te voet over het Sjef de Kimpepad liep zag drie jongeren fietsend aan komen. De voorste fietser gooide direct zijn fiets aan de kant en ging er te voet vandoor toen de agent aangaf dat hij moest stoppen. Na een achtervolging te voet kon de 16-jarige verdachte op de Jacob van Wassenaerstraat aangehouden worden. Hij hield zich daar schuil achter een auto. Van de twee andere verdachten ontbreekt nog elk spoor.
De politie wil graag in contact komen met de fietser die mogelijk donderdagavond ook lastig is gevallen op het Sjef de Kimpepad rond 22.30 uur. De man zou naar schatting tussen de 30 en 35 jaar zijn. Hij droeg die avond een grijs vest en had een rood/witte Adidas schoudertas om hangen. Mocht u zichzelf herkennen in deze omschrijving neem dan contact op met de politie in Helmond via 0900-8844.
De drie jonge mannen hebben een lichtgetinte huidskleur en zijn naar schatting tussen de 17 en 20 jaar. De kleinste van het drietal is ongeveer 1.65 meter lang, heeft een tenger postuur en zwart kort krullend haar en droeg donkere kleding. De langste jongen, naar schatting 1.80 meter lang en tussen de 19 en 20 jaar heeft een enigszins stevig postuur en kort stijl haar. Hij droeg een donkere broek met een witte trui of jas. De derde verdachte is naar schatting 18 jaar, 1.70 meter lang en heeft eveneens donker stijl haar. Getuigen die mogelijk weten wie deze personen zijn en/of iets hebben gezien of gehoord dat met deze zaken hoe dan ook verband zou kunnen houden, worden gevraagd om contact op te nemen met de politie. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem melding te doen via 0800-9000.

Beantwoorden

Vinden ze het gek dat de Nederlander een hekel aan deze soort gasten krijgen.

Beantwoorden

De daders moeten ze samen met de ouders terug sturen naar land waar de ouders vandaan komen.
En de uitkering stop zetten.

Beantwoorden

Ik kan me er eigenlijk maar beter niet mee bemoeien, maar inderdaad is het niet gek dat meer en meer Nederlanders een gloeiende rothekel aan die “getinte” Noord-Afrikaanse kwallen beginnen te krijgen.
Ze moeten ze straffen zoals in Marokko: van lijfstraffen zijn ze daar niet vies, heb ik begrepen. Ik denk dat ze zelf donders goed weten, dat ze er hier meestal maar gemakkelijk vanaf komen. Aai over die licht-getinte krullenkop, zand er over en weer van voren af aan beginnen.
Ik voorspel dat – als de maat echt vol is – Nederlanders vanzelf “in opstand” gaan komen en dan zijn de gevolgen niet te overzien! Mag ik dat zeggen?
Nee, eigenlijk niet, maar doe het toch!

Beantwoorden

Als de politie hem nu eens echt aan de tand voelt, gaat ie wel praten anders weet ik wel enkele personen/overheidsdiensten in de USA (iets met water etc.)

Beantwoorden

Als het 2 (jonge) blonde meisjes op een witte scooter waren ben ik hun tegemoet gefietst en heb ik hun sowieso gezien..

Beantwoorden

Fuck de criminele Marokkanen. Vorige week zijn er 3 Marokkanen totolosgeslagen in Helmond, door een georganiseerde groep hollanders. Hier lees ik niets over in de media.
De maat is vol enja minder..minder..minder criminele Maroks, amders zorgen we er zelf wel voor. De oorlog is bij deze verklaard!!!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *