Buiten is het 7 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 109.653 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

18reacties

De politie is op zoek naar 2 mannen die maandag 21 maart een scooter stalen uit de stalling bij station Brandevoort. Het duo dat op bewakingsbeelden werd vastgelegd, kwam op een scooter aanrijden. Zij reden meteen naar de te stelen blauwe Piaggio Vespa Sprint. De bijrijder rommelt een tijdje aan die scooter. Het kost hem enige moeite, maar uiteindelijk hebben de dieven het voertuig binnen een paar minuten van het slot en gestart en rijden ze weg.
De politie vraagt aan het publiek wie weet wie deze 2 mannen zijn. Dat kun je ze laten weten via 0800 – 6070, anoniem via 0800 – 7000 of via hun tipformulier.

In de reacties hieronder staat een update.

18 reacties:

Update:
Het filmpje dat Omroep Brabant vanavond uitzond:

Beantwoorden

Het zou toch eenvoudig moeten zijn om gewoon alle scooterracers dagelijks aan te houden, te controleren en op elk wissewasje te pakken.
Opgevoerde of lawaai makende boefjes gewoon zero tolerance.
Je maakt mij niet wijs, dat in Helmond de politie niet weet wie dit zijn. Of zijn ze allemaal illegaal.
Deze boefjes zouden al regelmatig “bekend” moeten zijn bij de politie.

Beantwoorden

Begin es bij de eigenaar van de scooter. want zo’n ding niet vastzetten met een kabel aan een paal, doet mij mij vragen rijzen.

Beantwoorden

Fijn dat daar eindelijk camera’s hangen!!! Er wordt heel wat gestolen daar

Beantwoorden

Fimpje is van 3 maanden terug. Zie de grote glimlach op dader zijn gezicht.
Denk dat scooter allang is verdwenen uit Helmond daarom heeft politie hem nog niet gevonden natuurlijk als ze al effectief naar zoeken natuurlijk.

Beantwoorden

@Mr.Bojangles op maandag 13 juni 2022 om 20:01:

Wat voor vragen dan?

Beantwoorden

Ik herken die jongens op de YouTube-video ergens van. Maar ik kan er de vinger helaas niet opleggen. Ik heb het bericht op Facebook gedeeld, wie weet levert dat iets op.

Beantwoorden

@Mia Peeters op woensdag 15 juni 2022 om 07:35:

Kijk deze pisventjes eens op fb https://www.facebook.com/nikki.hoogendoorn.5/posts/5205102849597785

Beantwoorden

@Kevin de Greef op woensdag 15 juni 2022 om 11:01:

Van die Facebook-post herkende ik ze dus, ik deelde die Facebook-post zelfs. Ik had al het gevoel dat ik ze ooit op staart zag. Op foto’s dus ja.
Wel een beetje akelig vind ik trouwens want nu lijkt het net alsof je mijn herinneringen kent. 🙂

Beantwoorden

Politie heeft toch herkenningscaneras en alles.
Deze jongens komen dagelijks op filmbeelden voor.
Goede en slechte filmbeelden.
Publiek mag beetje meehobbelen met de slechte beelden.
Het zou de politie sieren als ze wat vaker arrestaties maakt van dit soort tuig. Dagelijks.
En zolang dat niet is, mag de politie geen boetes uitschrijven in ‘t verkeer,of hard optreden tegen demonstraties, iets waar ze helemaal slecht mee voor de dag komen.
Prioriteiten stellen.

Beantwoorden

@Andre op vrijdag 17 juni 2022 om 08:04:

Ben jij nu echt zo dom of doe je alleen maar alsof? Ik reageer er maar een keertje op omdat ik vaak het idee heb (omdat ik je andere reacties bij andere topics ook lees, ik lees namelijk zowat alles altijd) dat jij werkelijk helemaal niets weet.

Afgelopen maandag ook al zo’n dommigheid bij dit topic: gewoon alle scooterracers dagelijks aanhouden is jouw oplossing. Ik zal het proberen te vragen op een manier dat jij hopelijk de vraag snapt: doe eens een schatting geven hoeveel uren werk dat de smeerissen geeft. Doe dat getal keer 50 euro. Daarna doe je de uitkomst keer 365. En zet daarna de uitkomst maar in een reactie, want dat is wat jouw domme idee elk jaar kost. Dan kun je daarna, als de politie jouw idee overneemt, gaan klagen dat de politie niets doet om, zoals jij ze waarschijnlijk noemt, echte boeven te pakken. De politie moet prioriteiten stellen, zal dan wel je klaagzang zijn en dat laatste zou dan een keer terecht zijn.

Wat betreft je opmerking van vandaag, als de politie beelden deelt dan hebben ze onder andere van te voren intern al rondgevraagd of iemand van de agenten hem, haar of hen herkent. Weet je waarom? Omdat als ze gepakt worden nadat ze de camerabeelden op tv gooiden, die personen een lagere straf van de rechter krijgen. Dat is omdat ze al deels gestraft zijn omdat hun gezichten op internet staan en er nooit meer van afgaan. Daar zijn jij en ik en politieagenten niet blij mee, maar zo werkt het nu eenmaal in Nederland.

Beantwoorden

Scooterdieven gezocht ! Nou er zijn er schijnbaar genoeg , dus meld je aan !
Dit is je kans voor een nieuwe carriere in het crime-wereldje.

Beantwoorden

Och Hetty toch. Die agenten maken hun uren toch wel, dus wat ze ook doen, zelfde bedrag. Mijn voorstel kost dus niks extra.
Dat daders na tonen sujet minder straf krijgen is onzin. Waar hal je dat vandaan, zeker ook zelf bedacht of ergens gehoord.
Als je scootertuig dagelijk op de huid zit voorkomt dit een hoop ellende.
Dus driemaal mis in 1 zucht.
Hetty toch!

Beantwoorden

@Andre op zaterdag 18 juni 2022 om 22:0

Hetty heeft je op je tenen gestaan. Er wordt een bromfiets gestolen. Die staat opvallend in het zicht geparkeerd. De dieven hoeven echt niet te zoeken. Ze waren in no-time met het voertuig vertrokken. Het lijkt op een georganiseerde diefstal. Als je eigenaar bent van zo’n scooter zorg dan voor een deugdelijk slot, parkeer op een minder opvallende zichtlocatie en kies voor een all-risk- (met eigen risico) verzekering. En jij kiest meteen voor een link met de politie. Die zou anders moeten werken. Jij reikt daarvoor een idee aan. Politiemensen zijn geen loopjongens.

Beantwoorden

@Marko, en vrouwen die te uitdagend gekleed gaan vragen om verkrachting, zo redeneer jij.
Gek he maar in mijn jeugd, zat er niet eens standaard een “slot” op een fiets, laat staan dat er mensen waren die bonden dat je “dus” maar een fiets vast moest ketenen uit het zicht, etc…
Ik kies niet voor een link met politie, de politie geet dit bericht en de geleden uit, naar oa mij, en vraagt om hulp.
Ik blijf erbij, toen ik jong was, had er een foto bij de politie gelegen can een jongeman die iets gestolen had, dan wisten zij meteen wie het was. Je pappenheimers, kennen, naast een normale sociale cohesie en verbinding. Vandaag de dag, die agenten wonen hier jiet, kennen niemand, zijn slecht geïnformeerd.
Dat is mijn kritiek. Dat hoeft helemaal niet. Wanneer je in kaart hebt wie wie is.
Ik reageer allen op Hetty omdat het zo’n onzin reactie was, en ook nog eens weerlegbaar, en dus doe ik dat netjes.
Dat is dus niks met lange tenen.
Of houd ik jou, en Hetty, nu een spiegel voor?

Beantwoorden

Andre. Met verbazing nam ik kennis van jouw bericht. In welke jaar en land ben jij geboren? Geen slot op de fiets! Je loopt in Nederland ca. 100 jaar achter.
Je reageert op een artikel over een gepleegde scooterdiefstal. Je meldt niet hoe je het gedrag van de dieven kunt veranderen. Met zero tolerance (?) beleid kom je er niet. Opsporen en de dieven berechten. Geldboete, taakstaf en/of gevangenisstraf. Dat helpt misschien (op termijn).
Ik ben het volledig met Hetty eens. Je snapt er maar weinig van en in deze zaak ga je appels met peren vergelijken.
Ga maar eens aan de politie in Helmond uitleggen dat jouw mening van maandag 13 juni 2022, 19.54u. het fietsen- en scooterdiefstalprobleem zal oplossen.
Ik vrees dat de politie op dezelfde wijze zal reageren zoals Hetty al eerder deed.
Je moet bij de les blijven………

Beantwoorden

Ach Marco, zal ik jou tegen je wil in gewoon voluit op jouw gezicht rammen?
Want waar kom jij vandaan?
Had je maar beter moeten opletten.
Jij je gezicht kwijt en ongelukkig.
Maar ja, je weet toch?
En de politie gaat als Hettie doen en denken. Goed zo.
Hup Helmond, hup

Beantwoorden

Jammer voor je maar dyslexie duurt levenslang.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *