Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.222 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Vanmorgen werd in de omgeving van het Sjef de Kimpepad melding gedaan van vogeltjes in een staand vangnet. Er bleken 2 koolmezen illegaal te zijn gevangen die verstrikt zaten in het mistnet waarmee bewust vogels worden gevangen.
De vogeltjes werden bevrijd door Dierenambulance Helmond die ook melding heeft gedaan bij dierenpolitie. Na herstel worden de vogels weer in de natuur vrijgelaten. Het onderzoek van de politie loopt nog.
Het vangen van vogels is een misdrijf, zo meldt de politie. Zag je iets verdachts of weet je meer over deze situatie, de politie hort het graag van je via 0900-8844. Ook kun je anoniem melding doen via telefoonnummer 0800-7000. Het referentienummer is 2017066727.

2 reacties:

Schorem van de richel.

Beantwoorden

Laat die dieren gewoon vliegen. Lekker in de natuur!!
Vangen mag niet, maar er zijn altijd wel klojo’s die zo’n
vogel graag in een kooitje aan de muur willen hebben.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *