Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.303 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Van de 22 organisatoren die voor dit jaar een evenementensubsidie bij de gemeente aanvroegen, kregen 20 organisaties te horen dat de gewenste euro’s geheel of deels werden toegekend. In totaal werd er daarmee 304.500 euro verdeeld over de 4 grote basisevenementen, wijkevenementen en veruit het grootste deel ging naar ‘reguliere evenementen’. Dat liet B&W vandaag aan de gemeenteraad weten.
Hoe ging die toekenning in zijn werk? De uitgebreide uitleg (pdf) is als volgt samen te vatten. De ingediende subsidieaanvragen van de reguliere evenementen werden beoordeeld door de leden van de Adviescommissie subsidies evenementen. Zij gaven B&W gemotiveerd advies (pdf) hoeveel euro (binnen het beschikbare subsidiebudget van 315.000 euro) elk evenement volgens hen toekwam. B&W heeft dat advies opgevolgd. In onderstaande tabel zie je welke organisatie hoeveel euro subsidie dit jaar krijgt.

Wie goed telt ziet dat er nog 10 duizend euro over is van beschikbare 2020-subsidiebudget. Je kan dus met jouw evenement nog een aanvraag indienen…

5 reacties:

Schaatsen in Helmond 30.000 euro toegekend.
Komt er dan toch een schaatsbaan?

Beantwoorden
Karin van der Werff

@Karin van der Werff op vrijdag 24 januari 2020 om 15:35:

Dat ligt er aan of de organisatie de volledige financiering rond krijgt.

Beantwoorden

Wist niet dat zoiets zo transparant verliep. Net als anderen dacht ik ook dat het vooral een kwestie van vriendjespolitiek was. En mooi dat de Bluesroute weer subsidie kreeg. Dik verdiend. Nooit geweten dat ze zoveel betekenen voor hotels in Helmond en dat er bluesmensen speciaal voor naar Helmond komen. Complimenten voor Marcel, Geert en vroeger ook Marc. Dat mag ook wel eens gezegd worden!! #volgas

Beantwoorden

De duivel regeert, Drugs EN Drank gebruik krijgt subsidie van het tuig wat regeert in HELMOND.

De burgemeester en wethouders zijn niet de vrienden van HELMOND

Beantwoorden

@rcr op vrijdag 24 januari 2020 om 19:33:

Grappig hoe twee Helmonders zo’n verschillende mening kunnen hebben over hetzelfde. 🙂 Ja hoor, bij de Bluesroute wordt geblowd en zo. Ook door mij. 🙂 Maar goed: ieder zijn mening. #peace

Ik ben wel benieuwd welke organisatie dit jaar gaat klagen over het gratis geld dat zij van de belastingbetalers kregen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *