Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

“Zonder de Workdate van Senzer had ik deze baan niet gekregen.” Zomaar een quote van een deelnemer aan de Workdate op donderdagmiddag 6 april bij de Bedrijven voor Bedrijvenbeurs op de Engelseweg. Uit de honderden speeddates tussen de 240 aanwezige werkzoekenden en 30 werkgevers blijken na 3 weken al 20 dienstverbanden voort te zijn gekomen. Dat laat Senzer vandaag weten. Daarnaast zijn er nog tientallen kansrijke contacten die de komende weken tot een werkcontract kunnen leiden. De Workdate lijkt daarmee een goed en efficiënt instrument voor zowel werkgevers als werkzoekenden.
Senzer (de nieuwe naam van Werkplein Regio Helmond, het Werkgeversplein Regio Helmond en de Atlant Groep) organiseert regelmatig dergelijke Workdates in de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel. Werkgevers en werkzoekenden maken daarin via korte informele gesprekken kennis met elkaar. Voor beide partijen kan dit een meerwaarde hebben boven het klassiek aanbieden van een vacature en het reageren met een sollicitatiebrief. Het gaat sneller, is persoonlijker en ook laagdrempelig dan solliciteren via brieven. In juni houdt Senzer weer diverse lokale Workdates.

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *