Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.464 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

8reacties

De politie heeft vandaag in een appartementencomplex aan de Noordstraat in Waalwijk 200 kilo aan grondstoffen voor crystal meth en speed onderschept. Een 48-jarige man uit Helmond en een 62-jarige man uit Waalwijk zijn door een arrestatieteam aangehouden.
De politie kwam de partij in een lopend onderzoek op het spoor. Nadat een postbezorgdienst de grondstoffen in het appartementencomplex bezorgde, viel het arrestatieteam de woning binnen. Hierbij moest de deurpost het ontgelden.
De 62-jarige man die de pakketten in ontvangst nam, tevens een bekende van de politie, werd hierop aangehouden. De Helmonder was eveneens in de woning aanwezig en werd ook aangehouden. Beiden zitten vast voor verder onderzoek.
Nadat de mannen werden overgebracht naar het politiebureau, is de woning door de politie doorzocht. Hierbij zijn attributen aangetroffen die gebruikt worden bij het vervaardigen van verdovende middelen. De grondstoffen en de attributen zijn in beslag genomen.

In de reacties hieronder staan updates.

8 reacties:

Mag ook niks meer

Beantwoorden

..daarbij droeg de man zijn mondkapje niet correct en had hij een onjuiste werkgeversverklaring omtrent de avondklok.
Daarom is besloten in overleg met de officier van justitie om tot vervolging over te gaan.

Beantwoorden

wat een sterk verhaal!
200 kilo via een postpakketje afgeleverd op een flat.
En daar was ook een Helmonder!
oei..hoe legt die dat nou uit..
Of, zou ie gewoon niks zeggen, en moet justitie hier nog maar iets van maken..
ik zeg…..dit wordt helemaal niks.

Beantwoorden

Update 1:
Bestelde de Helmonder of de Waalwijker die 8 dozen met drugs?
Een pakketbezorger bezorgde 2 jaar geleden bij een appartement in Waalwijk 8 dozen met drugsgrondstoffen. Daarin bleek 211 kilo mapa uit China te zitten waarmee crystal meth en amfetamine gemaakt kan worden. De inmiddels 50-jarige Helmonder en 64-jarige Waalwijker schuiven nu elkaar de schuld in de schoenen. Justitie wil ze allebei de cel in. En hoewel zijn naam en adres op de verpakking stonden, zei de Waalwijkse bewoner in de rechtbank van Breda niks te weten van al dit gedoe, zo berichtte het Brabants Dagblad.
Zijn verhaal: een Helmondse maat van hem had hem daags van tevoren gevraagd of hij thuis was. En hij was die ochtend nog maar net binnen of de pakketbezorger stond al aan de deur. “Ik was nog maar net wakker, maar ik heb die 8 dozen maar naar binnengebracht.” Meteen nadat de laatste doos was binnengezet, viel het arrestatieteam binnen. De politie was enkele dagen eerder namelijk getipt door de Belgische collega’s. Die hadden lucht gekregen van een partij van 65 dozen vol met mapa.
Met strafbladen van 19 pagina’s en 31 pagina’s zijn beide mannen bekenden voor de politie. Maar in het drugswereldje zijn het geen grote jongens, zo bleek ook uit het onderzoek van politie en justitie. De Helmonder was vanwege gezondheidsproblemen niet aanwezig. Zijn advocaat, Kitty Oomen, stelde dat hij van niks wist en volslagen verrast was toen de pakketbezorger aanbelde. Justitie ziet hem echter als de man die zijn Waalwijkse vriend misbruikte als ‘katvanger’. Vandaar dat onze stadsgenoot de zwaarste strafeis moest incasseren: 18 maanden cel plus een geldboete van 5000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. De Waalwijker hoorde justitie een celstraf eisen van 6 maanden en een voorwaardelijke geldboete van 2500 euro. De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.

Beantwoorden

Update 2:
De Helmonder en niet de Waalwijker bestelde die 8 dozen met drugs!
2 Jaar na de daad, deed de rechtbank in Breda gisteren uitspraak (pdf) in deze zaak: de Kattenmepper is de hoofdschuldige en moet achter de tralies. De 50-jarige Helmonder werd schuldig bevonden aan voorbereidingshandelingen voor de productie van harddrugs: een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Lager dan de eis van de officier van justitie die 2 weken geleden 18 maanden had geëist.
De Waalwijker was ‘slechts’ de katvanger. Volgens de rechtbank wist deze 64-jarige man maandagochtend 22 februari 2021 niet wat er in de 8 (met 211 kilo drugs gevulde) bestelde dozen zat die het duo zijn woning binnen sjouwden. “Het is de rechtbank bekend dat binnen een organisatie die drugs produceert, de katvanger in het algemeen niet de persoon is die de grote winst opstrijkt, maar wel een groot risico loopt om achter de tralies te belanden.” Dat staat in het vonnis (pdf) over de Waalwijkse katvanger. Hij hoeft dus niet achter de tralies en kwam er vanaf met een taakstraf van 150 uur.

Beantwoorden

@Kevin op maandag 22 februari 2021 om 21:06:

Haha, inderdaad als Hellemonder mag je dus hillemaal nix meer. bahbah discrimiatie 🙂

Beantwoorden

Ik ben het eens met Anja. Zoals altijd is de kattenmepper dus weer de lul en die kutkatvanger piept er weer tussenuit.
Dit is duidelijk een helder voorbeeld van een kat in de zak. Is hier sprake van een (internationaal) complot? Ik weet het niet. Maar waar is de Nederlandse rechtspraak tegenwoordig toch mee bezig? Naar goed Islamitisch gebruik hadden ze de staart moeten afvangen. Ik roep de burgemeester op de kattenmepper binnen een week tot Helmondse held uit te roepen. Als oprechte blijk van protest.

@André: je kan weer op je stokpaardje gaan zitten over de rechters van de PVV en D66. Deze keer zal ik je niet afkatten. 😉

Beantwoorden

@Hans, er zijn blijkbaar meerdere André ”s hier.
Ik vind dat er nogal wat schort aan onze rechters ja. En deze zijn voor heel groot deel, ik meen 85 procent, D66 of GL georiënteerd, en roepen op tv dat PVV kiezer nooit rechter kan worden.
In dit geval snap ik de voorwaardelijke eis en veroordeling niet. Beide boeven zijn beroeps, draaideurcriminelen. Strafblad van hier tot gunter.. Das toch eens tijd om three strikes out te hanteren, maar ten minste de voorwaardelijkheid af te schaffen voor recidiven

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *