Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.210 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

1 reactie:

Fase 1 reconstructie Europaweg afgerond, fase 2 start in maart 2014
Met het planten van 224.000 bloembollen en 15 nieuwe lindebomen in de middenberm, is vandaag de eerste fase van de reconstructie van de Europaweg afgerond. Deze doorgaande route door Helmond is geheel vernieuwd tussen de Prins Hendriklaan en Boerhaavelaan. In maart 2014 start de tweede fase. Dit is het deel tussen de Boerhaavelaan en de Brandevoortsedreef.
De Europaweg is zo’n 40 jaar oud, het wegdek was dan ook aan vervanging toe. Tegelijkertijd is ook de inrichting van deze weg verbeterd, evenals het groen in de bermen. De verkeerslichten zijn van een nieuw regelsysteem voorzien. Ook is er naast de hoofdrijbaan een fietsstraat aangelegd.
In 2014 is het gedeelte tussen de Boerhaavelaan en de Brandevoortsedreef aan de beurt. Ook hier wordt het wegdek vervangen en wordt de inrichting van de weg aangepast. Het kruispunt met de Hortsedijk wordt aangepast, zodat het veiliger wordt en de doorstroming wordt verbeterd. Er komt ook hier een ecopassage onder de weg door, ter hoogte van de Goorloop en er komt een nieuwe afslag naar de Automotive Campus bij Stiphout. Verder komt er een duidelijker onderscheid tussen het gedeelte waar 50 km/u en waar 70 km/u mag worden gereden.
Deze werkzaamheden starten na de vorstperiode, in maart en duren tot het eind van het jaar. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zal er in beide richtingen steeds één rijstrook open blijven voor het verkeer. Ook worden er omleidingsroutes ingesteld om daarmee files te voorkomen. Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op http://www.helmond.nl/wegwerkzaamheden.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Pressvisuals.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *