Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.207 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De rechtbank in Den Bosch heeft een 37-jarige Helmonder veroordeeld voor 2 fietsendiefstallen en heling. Hij krijgt een gevangenisstraf van 23 dagen en een voorwaardelijke plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD-maatregel) opgelegd.
In mei 2015 is de man aangehouden nadat een politieagent hem zag fietsen op een gestolen fiets. Ook stal de man in november vorig jaar en afgelopen maart fietsen in Eindhoven.
De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de verdachte in de afgelopen jaren al een aantal keer voor soortgelijke feiten werd veroordeeld. Dergelijke feiten veroorzaken overlast en schade. Uit het handelen van de man spreekt bovendien minachting voor andermans eigendom. Anderzijds weegt mee dat zijn persoonlijke omstandigheden positief zijn gewijzigd. Hij lijkt gemotiveerd te zijn om het al ingezette hulpverleningstraject voort te zetten en te stoppen met het plegen van strafbare feiten.
De rechtbank legt de 2-jarige ISD-maatregel voorwaardelijk op en koppelt daar een aantal bijzondere voorwaarden aan. Zo moet de man onder meer begeleid blijven wonen, zich ambulant laten behandelen en meewerken aan urinecontroles en aan interventies op het gebied van drugsgebruik.
De rechtbank bepaalt ook dat 2 eerder voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraffen ten uitvoer moeten worden gelegd, in die zin dat deze worden omgezet in taakstraffen van in totaal 112 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *