Buiten is het 16 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 84.980 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Donderdag 22 december presenteert het Jan van Brabant College officieel de 258 zonnepanelen die afgelopen zomervakantie op het dak zijn aangebracht. Wethouder Paul Smeulders zal die dan officieel ‘openen’. De plaatsing van de panelen kwam tot stand door de inzet van een groep leerlingen die tweetalig vwo-onderwijs volgt.
In 2014 ging het ambitieuze plan van start om zonnepanelen te plaatsen op het dak van deze school. Leerlingen die toentertijd in de tweetalige klas vwo-3 zaten, onderzochten de haalbaarheid en wenselijkheid van dit project. Ze bekeken waar de panelen geplaatst konden worden, wat de mening van belanghebbenden (ouders, leerlingen en docenten) hierover was, hoeveel het project plusminus zou gaan kosten en welke subsidiemogelijkheden er waren.
De uitkomst van het project was een presentatie met een positief advies aan de schoolleiding vertelt begeleidend docent Joris Umbach. Dit advies heeft de schoolleiding overgenomen. Het verkrijgen van de subsidie heeft even geduurd, maar is uiteindelijk gelukt. Afgelopen zomervakantie werden de 258 panelen op het dak geplaatst. De installatie heeft, zo laat de school weten, in het eerste jaar een verwachte opbrengst van 37.600 kWh.

3 reacties:

Waarom doen ze dat dan niet overal ook op flatgebouwen zijn er genoeg van

Beantwoorden

Toverwoord subsidie:
Wij betalen dus ook weer mee aan zonnepanelen voor onderwijsinstelling leg dan voor dat geld panelen aan voor de bewoners en niet voor een groep waar we alles al voor betalen

Beantwoorden

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *