Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

In een onderzoek naar internetoplichting via Instagram hield de politie vanochtend 3 Helmonders van 23, 20 en 17 jaar aan. Het trio wordt verdacht van betrokkenheid bij een oplichtingszaak, waarin zeker 18 slachtoffers reageerden op online advertenties, waarbij kleding werd aangeboden. Hoewel de klanten betaalden, werd er echter nooit kleding geleverd. De advertenties werden gedeeld via speciaal daarvoor aangemaakte accounts op Instagram. Na enige tijd gingen die accounts weer uit de lucht.
De politie deed uitgebreid onderzoek naar de accounts en daarbij kwamen uiteindelijk het nu aangehouden drietal als verdachte naar voren. De politie gaat ervan uit dat de slachtoffers voor enkele duizenden euro’s gedupeerd zijn. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.
“Elke maand verkopen miljoenen mensen hun soms kostbare spullen via internet aan andere particulieren. Meestal gebeurt dit naar volle tevredenheid van alle partijen. Helaas zullen er altijd mensen zijn die de boel moedwillig oplichten” aldus de politie. Je betaalt keurig, maar ontvangt vervolgens niets. Of je wordt overgehaald om alvast je product op te sturen, maar de betaling volgt nooit. Politie, Openbaar Ministerie, Marktplaats, banken en internetserviceproviders werken samen aan het terugdringen van internetoplichting. Op een speciale themapagina van de politie staan tips en adviezen inzake internetoplichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *