Buiten is het 2 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.303 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

In alle vroegte heeft recherche vanmorgen 3 arrestaties verricht in het onderzoek naar een gewelddadige woningoverval in Maren-Kessel (gemeente Oss). Het gaat om 2 mannen van 20 jaar en een man van 21 jaar uit Helmond.
Op zaterdagmiddag 29 december vorig jaar werd een 79-jarige man in zijn eigen huis aan de Oude Pastoriestraat overvallen door een man met een mes. Er ontstond een worsteling waarbij de man viel en een flinke hoofdwond opliep. De overvaller liet hem hulpeloos en hevig bloedend achter.
Uit het onderzoek bleek dat er mogelijk een witte Volkswagen betrokken was bij de overval, die op verschillende plekken in het dorp werd vastgelegd door bewakingscamera’s. Verder onderzoek en ook meerdere oproepen in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht leidde tot tips en belangrijke informatie: “Wij kregen het vermoeden dat er meerdere daders waren betrokken en in de loop van ons onderzoek kwamen de nu aangehouden mannen in beeld”, zo vertelt de leider van het onderzoeksteam.
Met het slachtoffer gaat het ietsje beter. Hij liep hersenletsel op en verbleef enige tijd in een verzorgingstehuis. Eerder liet de dochter van de man al weten: “Het leven van mijn vader is in 1 klap in een negatieve stroomversnelling geraakt. Hij is van een fitte oudere, een kwetsbare oude man geworden. Het is intens verdrietig dat dit komt door het toedoen van een ander.”
De verdachten worden de komende tijd uitgebreid verhoord en zitten in de cel: “De afgelopen maanden hebben wij intensief onderzoek gedaan en uit de verhoren moet blijken wat het verhaal van deze verdachten is.” Het slachtoffer is vanmorgen op de hoogte gebracht van de arrestaties. De recherche: “De man en zijn familie zijn uiteraard blij met de arrestaties, maar voor ons is overduidelijk dat de overval enorme littekens heeft achtergelaten en dat is verschrikkelijk”.

In de reacties hieronder staat een update.

9 reacties:

Sleutel van de cel deur weggooien.

Beantwoorden

n hele grote flinke straf geven want ze hebben van andere mensen en spullen af te blijven heel triest om dit te lezen ,,,hopelijk komt het goed met die meneer beterschap en sterkte voor hem gewenst

Beantwoorden

Terug uitzetten met familie naar Marokko.

Beantwoorden

Update:
4 Jaar celstraf voor Helmonder (21) die zijn opa (79) met geweld beroofde
De rechtbank Oost-Brabant heeft een 21-jarige man uit Helmond vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar. Hij roofde samen met een zijn medeverdachte, een 22-jarige man uit Nijmegen, de kluis van zijn stiefvader leeg. Vervolgens pleegden zij een roofoverval op de 79 jarige vader van de stiefvader in Maren-Kessel (gemeente Oss). De 22-jarige medeverdachte krijgt een celstraf van 4 jaar, waarvan 16 maanden voorwaardelijk.
Het duo haalde in juli 2018 een geldbedrag van 26.500 euro weg uit de klus van de stiefvader van de Helmonder. De 21-jarige verdachte was, achteraf bleek ten onrechte, in de veronderstelling dat ook in de woning van de vader van zijn stiefvader een kluis met een groot contant geldbedrag aanwezig was. Eind december 2018 reden ze daarom samen naar de woning; de jongste verdachte bleef op de uitkijk staan omdat hij bang was dat hij door de vader van zijn stiefvader zou worden herkend en de ander drong de woning binnen. Toen de Nijmegenaar de oude man aantrof, bedreigde hij het slachtoffer met een mes, probeerde hem te knevelen met tiewraps en duwde hem tegen zijn borst. Het slachtoffer viel hierdoor, kwam met zijn hoofd tegen een tafel terecht en liep flink letsel op. De Nijmegenaar zag de bloedende hoofdwond bij het slachtoffer, maar verleende geen medische hulp en schakelde ook niet de hulpdiensten in, maar ging op zoek naar de kluis. Ook de Helmonder, die van de medeverdachte direct hoorde wat er was gebeurd, bekommerde zich niet om het slachtoffer maar besloot er snel vandoor te gaan. De buit van 1200 euro werd met Oud en Nieuw verbrast, terwijl zij wisten dat de bejaarde man op dat moment in het ziekenhuis lag en zijn toestand elke dag verslechterde.
De rechtbank houdt de beide verdachten in gelijke mate verantwoordelijk voor de kluisroof en de woningoverval. Ze hebben de overval op de 79-jarige man samen voorbereid en uitgevoerd. De Nijmegenaar ging weliswaar naar binnen en gebruikte geweld, maar de ander was er nauw bij betrokken. De ander was de initiatiefnemer en wist dat er een grote kans was dat het slachtoffer thuis zou zijn en dat het zou uitlopen op een fysieke confrontatie. Bovendien was hij zich ervan bewust dat zijn medeverdachte een mes en tie-wraps bij zich had. Hij aanvaardde daarmee dat geweld zou worden gebruikt.
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de roofoverval uiterst traumatisch was voor de bejaarde man. De val met het hoofd tegen de tafel veroorzaakte een hersenbloeding. Voor zijn verwondingen is hij opgenomen geweest in het ziekenhuis en het revalidatiecentrum. De man heeft nog steeds veel last van de overval. Hij is volgens zijn familie veranderd van een fitte, actieve man die midden in het leven stond in een oude en kwetsbare man. Ook de naasten van het slachtoffer zijn zeer aangedaan door de overval, zeker nu één van de verdachten een familielid is. De rechtbank neemt het de verdachten bovendien kwalijk dat zij geen hulp hebben ingeroepen terwijl zij wisten dat het slachtoffer gewond in de woning lag. Voor de Helmonder geldt daarbij ook nog dat beide slachtoffers naasten van hem waren.
De 22-jarige heeft weliswaar het geweld gebruikt tegen het bejaarde slachtoffer, maar omdat hij verminderd toerekeningsvatbaar is, krijgt een deels voorwaardelijke straf. Aan die voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden. Zo moet de verdachte zich laten begeleiden door de reclassering en laten behandelen bij de GGZ en bij een verslavingsinstelling en krijgt hij een drugsverbod.
Tot slot moeten de 2 de gevraagde schadevergoedingen betalen: de 26.500 euro die uit de kluis was weggenomen en een bedrag van 11.130 euro schadevergoeding aan het bejaarde slachtoffer. Dat laatste bedrag bestaat uit 5000 euro immateriële en 5630 euro materiële schade.

De volledige uitspraak (geanonimiseerd) van de rechtbank.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 29 juni 2020 om 15:30:

Hoezo maar 4 jaar gvd moet minstens 30 jaar zijn, de bastaards.

Beantwoorden

Stumpers wie doet dat nou met ze opa 🔫

Beantwoorden

Vuile viezerikken alles voordat klote geld en dat ze de bink kunnen uithangen.

Beantwoorden

25 jaar geven die kneuzen

Beantwoorden

Zijn eigen opa… nou nou …. 🤮

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *