Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.346 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Afgelopen week werd er in 1 nacht bij 3 woningen in de Rijpelberg ingebroken. Bij die woningen was geen braakschade. Deze bewoners hadden hun voordeur deur niet op het nachtslot gedraaid. De politie vermoedt dat de inbrekers door middel van ‘flipperen’ toegang tot de woning hebben verkregen. Afgelopen weken waren er diverse woninginbraken in Helmond waarbij het vermoeden bestaat dat via ‘flipperen’ toegang werd verschaft.
Flipperen is een heel eenvoudige manier voor inbrekers om in een woning te komen. Flipperen gebeurt door middel van een plastic kaartje. Wie de voordeur niet volledig op slot heeft gedraaid (maar met een klik dichtduwt), biedt de mogelijkheid die deur simpel te openen. Door het plastic kaartje tussen de deur en het deurkozijn te steken en hierna langzaam richting het slot te gaan gaat de deur open door het ijzertje terug te duwen. Dit gaat erg snel en muisstil.

2 reacties:

Bedankt voor de uitleg, nu nog graag,een instructiefilmpje!

Beantwoorden

anti inbraak strips aanbrengen

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *