Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 109.554 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

2reacties

Het Peelland Interventie Team (PIT) hield gistermiddag een integrale bestuurlijke controle op het industrieterrein. De politie hield 3 mannen voor overtreding van de Opiumwet.
Tijdens de actie werd op industrieterrein De Weijer een bedrijfsverzamelgebouw met 12 loodsen gecontroleerd. Daar werden verschillende misstanden geconstateerd waaronder milieuovertredingen, strijdigheid met het bestemmingsplan en overtredingen van de brandveiligheid. Op last van de gemeente werd door een eigenaar meteen goederen opgeruimd die in de openbare ruimte waren gestald.
De politie vond in 1 van de loodsen materialen waarover vermoedens bestaan dat zij worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs. Ook werd een handelshoeveelheid hennep, vals geld en enkele duizenden euro’s aan contant geld in beslag genomen. Tijdens het onderzoek werden 3 mannen aangehouden. Het gaat om 2 Helmonders van 45 en 60 jaar en een 47-jarige man uit Asten. Zij worden er van verdacht meer te weten van de aangetroffen spullen. Het aangehouden drietal werd overgebracht naar het politiebureau en heeft daar de nacht doorgebracht. Ze werden alle 3 vandaag verhoord en zijn daarna weer in vrijheid gesteld. “Dat neemt niet weg dat ze verdacht blijven in het onderzoek, dat onverminderd doorgaat” zo meldt de politie.
In een andere loods in het gebouw werd materiaal aangetroffen dat gebruikt kan worden voor een hennepkwekerij. Daarvan werd afstand gedaan.
Aan deze actie gisteren werkten medewerkers mee van de politie, de gemeente, de omgevingsdienst Zuid-Oost Brabant en de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost.

2 reacties:

Een bestuurlijke controle of interventie; dus alles wat per toeval aangetroffen wordt inzake criminaliteit is onrechtmatig verkregen bewijs.

Wat ik mij als burger toch afvraag wie dan telkens die aangetroffen personen zijn; wat zijn dat dan voor types. wie zijn het; naam en toenaam in de media graag.

Zeker na een veroordeling horen wij als samenleving te weten welke idioten er zich tussen ons bevinden.

Ik heb wel een vermoeden welke groepen het hier om gaat.

Beantwoorden

@Andre op vrijdag 26 maart 2021 om 10:53:

Nou vertel het eens helmondse peter r de vries wat voor groepen dat dan zouden kunnen zijn ben toch wel benieuwd want jij weet het immers

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *